Őszi saláta Évi nénitől
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g rukkola13 kcal
-
64g őszibarack24 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
13g dió85 kcal
Összesen
139
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g rukkola25 kcal
-
127g őszibarack48 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
26g dió170 kcal
Összesen
278
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
26.1g rukkola7 kcal
-
33.2g őszibarack12 kcal
-
31.3g kápia paprika7 kcal
-
2.6g balzsamecet2 kcal
-
6.8g dió44 kcal
Összesen
72
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 149.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 1611 micro
-
β-crypt 282 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1859 micro
Összesen
139
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 550.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 299.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 3223 micro
-
β-crypt 564 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3718 micro
Összesen
278
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 841 micro
-
β-crypt 147 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 971 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg rukkola
-
1 közepes db őszibarack
-
1 közepes db kápia paprika
-
2 ek balzsamecet
-
1 marék dió
Elkészítés
- A kápia paprikát 200 fokos sütőben (de akár a nyílt gázlángon is tehetjük) megsütjük, hogy a héja kívülről feketedjen. Lefóliázzuk egy tálban 10 percre, mert így könnyebben lehúzható a héja. Magházát, magjait kiszedjük, csíkokra vágjuk.
- A rukkolát a tányéron elterítjük, cikkekre szeletelt őszibarackot és sült paprika csíkokat fektetünk rá.
- Megszórjuk dióval, meglocsoljuk 1 kanál balzsamecettel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1171
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Néhány perc alatt elkészíthető finomság. Diétás vacsorának pont elég.