r
Nosalty Logó

Őszi grill kecskesajtos fügével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Őszi grill kecskesajtos fügével
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A grillhez

Pác a csirkéhez

Tálaláshoz

718
Kalória
37.9g
Fehérje
46.2g
Szénhidrátok
44.9g
Zsír
345.6g
Víz
86.2g
Koleszterin
6.5g
Rost
37.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A grillhez

Pác a csirkéhez

Tálaláshoz

Összesen 718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A grillhez

Pác a csirkéhez

Tálaláshoz

Összesen 2158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A grillhez

Pác a csirkéhez

Tálaláshoz

Összesen 138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    345.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4404.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1056 mg
  • Nátrium
    2683 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1036.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1295 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 2158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

A grillhez

  1. A páclevet összekeverjük, és a 3x3 cm-es kockákra vágott csirkemellet 2-3 órára bepácoljuk, addig hűtőben tartjuk.
  2. A grillsajtot is a csirke méretének megfelelően vágjuk darabokra.
  3. Az őszibarackot és a szilvát kimagozzuk. A barackot a csirke méretére vágjuk, a szilvát egyben hagyjuk.
  4. Ha a húst kellően átjárták az ízek, akkor dupla nyársra felhúzzuk tetszés szerint a hozzávalókat. (Ebből a mennyiségből 6 db kb. 30 cm-es nyársat készítettem.)
  5. Nagy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, és a nyársak minden oldalát erős tűzön 1-2 perc alatt megpirítjuk, hogy kérget kapjon a hús, majd az így elősütött nyársakat tepsibe tesszük.
  6. Közé tehetjük a fügéket, melyeket félig négybe bemetszünk, alulról megnyomva szétnyitjuk a tetejét, ahova fűszeres kecskesajtot és diót töltünk.
  7. A tepsit 180 fokra hőlégkeverésen a grill alá tesszük 5-6 percre.
  8. Tálalásnál a tányérra tölgyfa salátaleveleket fektetünk, meglocsoljuk besűrített balzsamecettel, és a nyársakat ráfektetve, a fügét középre helyezve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x28

Hát nem csodás az ősz? Ennyi finomsággal kényeztet el minket. Csak ne lenne hideg.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!