r
Nosalty Logó

Oroszkrémtorta 8.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
weny83
Oroszkrémtorta 8.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 380 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3038 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 380 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    183.4 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2480.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1046 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.1 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1479 micro
Összesen 3038 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Nagyon kemény habbá verjük a tojások fehérjét, beleszórjuk először a cukrot, és ezzel tovább verjük, míg ismét nagyon keménnyé nem vált.
  2. Egyenként közékeverjük a tojások sárgáját, végül beleszitáljuk a lisztet.
  3. Még könnyebbé válik a tészta, ha késhegynyi szódabikarbónát vagy egy csapott mokkáskanál sütőport is keverünk bele.
  4. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és forró sütőbe toljuk, de nagyon lassú tűznél sütjük.
  5. A töltelékhez felverjük a tejszínt a habfixálóval (ha 5 dl tejszínt használunk, akkor 2 cs habfixáló kell bele).
  6. Beleforgatjuk a gyümölcsöt és a mazsolát, valamint aki szereti, a rumaromát.
  7. A kihűlt tortalapot 3 részre vágjuk, megtöltjük a töltelékkel. Kívülre és a tetejére is teszünk a krémből.
  8. Díszíthetjük cukorral, drazséval, gyümölccsel, marcipánnal, csokibevonattal stb.
  9. A végén kifagyasztjuk (elég neki a sima hűtő is).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16559
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 20.

Ajánló

Nagyon finom, könnyű torta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
weny83 2 recept

Nincs különösebb története, egy karácsonyon eldöntöttem, hogy már pedig én oroszkrémtortát fogok csinálni! És nagyon hamar kiderült, nem is olyan nehéz dolog ez. Azóta is az asztalra kerül ünnepekkor vagy csak úgy.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...