r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Vircsikétől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vircsike
Orosz krémtorta Vircsikétől
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskót

Krém

Díszítés

861
Kalória
20.9g
Fehérje
107.9g
Szénhidrátok
39g
Zsír
129.2g
Víz
562.7g
Koleszterin
1.6g
Rost
81.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskót

Krém

Díszítés

Összesen 861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskót

Krém

Díszítés

Összesen 5164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskót

Krém

Díszítés

Összesen 238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    234 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    3376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7463.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    2145 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    2848 mg
  • Nátrium
    2011 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.6 g
  • Cukor
    492 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    775.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    682 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    2250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2335 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2873 micro
Összesen 5164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

Piskót

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. Először is a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral vagy az aromával habosra összekeverjük. A fehérjéket pedig keményre felverjük.
  3. Egy másik tálba kimérjük a 8 ek lisztet, és összekeverjük a sütőporral.
  4. A tojásfehérjét és a sárgájás krémet óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk, és kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  5. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és az oldalát megkenjük margarinnal. A tésztát beleöntjük, és betoljuk a sütőbe. Kb. 30 percig sütjük, de ellenőrizzük tűpróbával.
  6. Ha kész, kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.

Krém

  1. Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet. Forraljuk fel a tejet a vaníliás cukorral. És a mazsolát beáztatjuk a rumba vagy a rumaromába.
  2. Az 5 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a kissé kihűlt cukros tejet hozzáöntjük, majd vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. Ha elérte a megfelelő sűrűséget, hozzáadjuk a zselatinfixet, majd párszor átkeverve teljesen kihűtjük.
  3. Kemény habbá verjük a tejszínt, hozzákeverjük a már teljesen kihűlt tojásos krémet, illetve a mazsolát, és a hűtőbe tesszük dermedni egy kicsit.

Díszítés

  1. Miután a krém megdermedt, betöltjük a tortát. A krémet úgy osszuk el, hogy a torta tetejét is a krémmel vonjuk be.
  2. A torta oldalát pedig a kemény habbá vert tejszínnel.
  3. A maradék krémből nyomózsák segítségével kis krémkupacokat nyomunk, majd mindegyikbe egy-egy szem mazsolát ültetünk.
  4. A tortát hűtőbe tesszük, és ott is hagyjuk legalább 4-5 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Anyukám is és a Párom is nagyon szeretik az édességet, pláne, ha egy krémes-habos sütiről van szó. A Párom jó pár napja "rágta" a fülem, hogy csináljak már valamilyen sütit, de kikötötte, hogy habos legyen. Gondolkodtam-gondolkodtam, és megcsináltam életem első Orosz krémtortáját, méghozzá úgy, ahogy Anyu is szokta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!