Orosz krémtorta Vircsikétől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vircsike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskót
-
27g tojássárgája86 kcal
-
53g tojásfehérje28 kcal
-
27g finomliszt97 kcal
-
27g cukor103 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krém
-
67g habtejszín195 kcal
-
3g habfixáló10 kcal
-
17g tojássárgája54 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
67g tej37 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
17g mazsola50 kcal
-
1g rum2 kcal
Díszítés
-
17g habtejszín49 kcal
-
3g mazsola10 kcal
Összesen
861
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskót
-
160g tojássárgája515 kcal
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém
-
400g habtejszín1168 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
400g tej224 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
5g rum12 kcal
Díszítés
-
100g habtejszín292 kcal
-
20g mazsola60 kcal
Összesen
5164
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskót
-
7.3g tojássárgája24 kcal
-
14.7g tojásfehérje8 kcal
-
7.3g finomliszt27 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
Krém
-
18.3g habtejszín54 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
9.2g porcukor35 kcal
-
18.3g tej10 kcal
-
0.9g zselatinfix1 kcal
-
4.6g mazsola14 kcal
-
0.2g rum1 kcal
Díszítés
-
4.6g habtejszín13 kcal
-
0.9g mazsola3 kcal
Összesen
238
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 563 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1244 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 475 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.9 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 129.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 389 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 479 micro
Összesen
861
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.7 g
Zsír
-
Összesen 234 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 3376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7463.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 269 mg
-
Kálcium 2145 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 2848 mg
-
Nátrium 2011 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 647.6 g
-
Cukor 492 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 775.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2386 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 682 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 460 micro
-
Kolin: 2250 mg
-
Retinol - A vitamin: 2335 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 529 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2873 micro
Összesen
5164
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
Piskót
-
8 db tojássárgája
-
8 db tojásfehérje
-
8 púpozott ek finomliszt
-
8 púpozott ek cukor
-
1 csomag sütőpor
Krém
-
4 dl habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
5 db tojássárgája
-
20 dkg porcukor
-
4 dl tej
-
1 csomag zselatinfix
-
10 dkg mazsola
Díszítés
-
1 dl habtejszín
-
2 dkg mazsola
Elkészítés
Piskót
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- Először is a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral vagy az aromával habosra összekeverjük. A fehérjéket pedig keményre felverjük.
- Egy másik tálba kimérjük a 8 ek lisztet, és összekeverjük a sütőporral.
- A tojásfehérjét és a sárgájás krémet óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk, és kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
- Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és az oldalát megkenjük margarinnal. A tésztát beleöntjük, és betoljuk a sütőbe. Kb. 30 percig sütjük, de ellenőrizzük tűpróbával.
- Ha kész, kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.
Krém
- Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet. Forraljuk fel a tejet a vaníliás cukorral. És a mazsolát beáztatjuk a rumba vagy a rumaromába.
- Az 5 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a kissé kihűlt cukros tejet hozzáöntjük, majd vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. Ha elérte a megfelelő sűrűséget, hozzáadjuk a zselatinfixet, majd párszor átkeverve teljesen kihűtjük.
- Kemény habbá verjük a tejszínt, hozzákeverjük a már teljesen kihűlt tojásos krémet, illetve a mazsolát, és a hűtőbe tesszük dermedni egy kicsit.
Díszítés
- Miután a krém megdermedt, betöltjük a tortát. A krémet úgy osszuk el, hogy a torta tetejét is a krémmel vonjuk be.
- A torta oldalát pedig a kemény habbá vert tejszínnel.
- A maradék krémből nyomózsák segítségével kis krémkupacokat nyomunk, majd mindegyikbe egy-egy szem mazsolát ültetünk.
- A tortát hűtőbe tesszük, és ott is hagyjuk legalább 4-5 órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1904
- Feltöltés dátuma: 2014. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Vircsike
18 recept
Anyukám is és a Párom is nagyon szeretik az édességet, pláne, ha egy krémes-habos sütiről van szó. A Párom jó pár napja "rágta" a fülem, hogy csináljak már valamilyen sütit, de kikötötte, hogy habos legyen. Gondolkodtam-gondolkodtam, és megcsináltam életem első Orosz krémtortáját, méghozzá úgy, ahogy Anyu is szokta.