r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta ahogy Katharosz készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Orosz krémtorta ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Összesen 431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Összesen 5183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Összesen 248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    323.1 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    2037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4415.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.8 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2496 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    439 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    1174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 5183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a sütőporos lisztet is hozzáadjuk.
  2. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab. Sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű tortaformába tesszük. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyenletesen.
  3. Előmelegített sütőben közepesnél kisebb lánggal 170 fokon, légkeveréses 155 fokon kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
  4. A piskótát lapjában három egyelő részre vágjuk, és az alsót egy papírral körben kibélelt tortakarikába fektetjük. A papír magasabb legyen a karika pereménél.
  5. A krémből egy keveset félreteszünk a tetejére. Ezután a maradék krém felét rásimítjuk a piskótára, erre újabb tortalap és a maradék krém következik, végül befedjük a harmadik lappal, és rákenjük a félretett krémet.
  6. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy megdermedjen és az ízek összeérjenek.
  7. Tipp: mielőtt nekikezdenék a tejszín felverésének, a tálat, amiben felverjük, a mélyhűtőben jól lehűtjük, és persze a tejszín is hűtött legyen, így könnyebb felverni.

Krém

  1. A mazsolát kb. 1 dl vízben fölforraljuk, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük.
  2. A pudingport a tejjel meg a cukorral kis lángon vagy vízgőzön, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
  3. A tűzről levéve beleszórjuk a mazsolát, a rummal ízesítjük, és megvárjuk, amíg kihűl.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg átlátszóvá válik. Kissé hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, 2-3 ek. tejszínhabbal elkeverjük.
  5. Utána óvatosan a tejszínhabba forgatjuk a főzött vaníliakrémmel együtt.

Díszítéshez

  1. Fölverjük a tejszínt a kétféle cukorral és a habfixálóval. Egy keveset a torta oldalára és tetejére kenünk, a többit habzsákba tesszük, és feldíszítjük.
  2. Az oldalára nyomkodjuk a diót, tetejét gyümölccsel díszítjük. Rövid ideig hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3562
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orosz krémtorta ahogy Katharosz készíti
Katharosz 499 recept

Ez egy igazi családi kedvenc nálunk!

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...