Orosz krémtorta ahogy Katharosz készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
32g tojás40 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
9g finomliszt32 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
33g tej19 kcal
-
14 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
4g rum10 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
6 kcal
-
0g zselatin1 kcal
Díszítéshez
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
6 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
8g dió55 kcal
Összesen
431
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
385g tojás484 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
50g rum116 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
5g zselatin17 kcal
Díszítéshez
-
300g habtejszín876 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
100g dió654 kcal
Összesen
5183
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
18.4g tojás23 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
19.1g tej11 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
4.8g mazsola14 kcal
-
2.4g rum6 kcal
-
19.1g habtejszín56 kcal
-
4 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
Díszítéshez
-
14.3g habtejszín42 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
4 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
4.8g dió31 kcal
Összesen
248
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
431
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.4 g
Zsír
-
Összesen 323.1 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 2037 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4415.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1307 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 1664 mg
-
Nátrium 956 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 457.8 g
-
Cukor 307 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 771.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2496 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 439 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 1174 mg
-
Retinol - A vitamin: 2460 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 432 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1732 micro
Összesen
5183
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
7 db tojás
-
7 ek cukor
-
7 evőkanál finomliszt
-
1 késhegynyi sütőpor
Krém
-
4 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 púpozott ek cukor
-
10 dkg mazsola
-
0.5 dl rum
-
4 dl habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 ek zselatin
Díszítéshez
-
3 dl habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
Piskóta
- A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a sütőporos lisztet is hozzáadjuk.
- Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab. Sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű tortaformába tesszük. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyenletesen.
- Előmelegített sütőben közepesnél kisebb lánggal 170 fokon, légkeveréses 155 fokon kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
- A piskótát lapjában három egyelő részre vágjuk, és az alsót egy papírral körben kibélelt tortakarikába fektetjük. A papír magasabb legyen a karika pereménél.
- A krémből egy keveset félreteszünk a tetejére. Ezután a maradék krém felét rásimítjuk a piskótára, erre újabb tortalap és a maradék krém következik, végül befedjük a harmadik lappal, és rákenjük a félretett krémet.
- Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy megdermedjen és az ízek összeérjenek.
- Tipp: mielőtt nekikezdenék a tejszín felverésének, a tálat, amiben felverjük, a mélyhűtőben jól lehűtjük, és persze a tejszín is hűtött legyen, így könnyebb felverni.
Krém
- A mazsolát kb. 1 dl vízben fölforraljuk, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük.
- A pudingport a tejjel meg a cukorral kis lángon vagy vízgőzön, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
- A tűzről levéve beleszórjuk a mazsolát, a rummal ízesítjük, és megvárjuk, amíg kihűl.
- A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg átlátszóvá válik. Kissé hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, 2-3 ek. tejszínhabbal elkeverjük.
- Utána óvatosan a tejszínhabba forgatjuk a főzött vaníliakrémmel együtt.
Díszítéshez
- Fölverjük a tejszínt a kétféle cukorral és a habfixálóval. Egy keveset a torta oldalára és tetejére kenünk, a többit habzsákba tesszük, és feldíszítjük.
- Az oldalára nyomkodjuk a diót, tetejét gyümölccsel díszítjük. Rövid ideig hűtőben dermesztjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3562
- Feltöltés dátuma: 2015. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Ez egy igazi családi kedvenc nálunk!