r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta ahogy baloghorsi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
baloghorsi
Orosz krémtorta ahogy baloghorsi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    170.8 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3157.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.3 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1886 micro
Összesen 4324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt beáztatjuk a rumba. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, kikenjük, kilisztezzük a kapcsos tortaformát, és nekiállunk a piskótának.
  2. A 7 tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük (egy csipet sóval). A sárgáját, a fehérjehabot és a lisztet összeforgatjuk, belesimítjuk a tortaformába, és a forró sütőbe toljuk. Fél óra után 150 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és még fél órát sütjük.
  3. Amíg a piskóta hűl, a pudingot a felhasználási javaslat alapján elkészítjük. Hagyjuk hűlni, közben keményre felverjük a tejszínt. Hűlés közben többször átkeverjük habverővel a pudingot. Amikor már csak langyos a puding, összekeverjük a kikapart vaníliával és a felvert tejszín 2/3-ával.
  4. A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk. Minden lapot egymás után meglocsolgatjuk a rummal, krémet kenünk rá, majd megszórjuk az aszalt gyümölccsel.
  5. A tortát kívülről is bevonjuk a krémmel, majd a maradék tejszínhabot habzsákba töltve díszítjük a tortát.
  6. Ha picit híg lenne a krém, hűtőben fél óra alatt megfelelőre keményedik.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10179
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orosz krémtorta ahogy baloghorsi készíti
baloghorsi 18 recept

Édesanyám születésnapi családi ebédjéhez felajánlottam, hogy én sütöm a tortát, és orosz krémtorta volt a kívánság. A krém receptjét egy cukrász barátnőm mondta tollba. Óriási sikert aratott, mire felnéztem a tányéromból, már elfogyott.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...