Orosz krémtorta ahogy baloghorsi készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
baloghorsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
32g tojás40 kcal
-
15g finomliszt53 kcal
-
15g cukor56 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A krémhez
Összesen
359
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
175g finomliszt637 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
100g rum231 kcal
-
100g aszalt gyümölcsök240 kcal
Összesen
4324
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
18.7g tojás24 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
8.5g cukor33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
24.3g tej14 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
24.3g növényi habtejszín61 kcal
-
4.9g rum11 kcal
-
4.9g aszalt gyümölcsök12 kcal
Összesen
211
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
359
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.6 g
Zsír
-
Összesen 170.8 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3157.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 838 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 959 mg
-
Nátrium 1046 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 537.3 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 384.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 677 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 1028 mg
-
Retinol - A vitamin: 636 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 416 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1886 micro
Összesen
4324
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
7 db tojás
-
175 g finomliszt
-
175 g cukor
-
1 csipet só
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 l tej
-
5 ek cukor
-
0.5 l növényi habtejszín
-
1 dl rum
-
100 g aszalt gyümölcsök
Elkészítés
A piskótához
- Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt beáztatjuk a rumba. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, kikenjük, kilisztezzük a kapcsos tortaformát, és nekiállunk a piskótának.
- A 7 tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük (egy csipet sóval). A sárgáját, a fehérjehabot és a lisztet összeforgatjuk, belesimítjuk a tortaformába, és a forró sütőbe toljuk. Fél óra után 150 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és még fél órát sütjük.
- Amíg a piskóta hűl, a pudingot a felhasználási javaslat alapján elkészítjük. Hagyjuk hűlni, közben keményre felverjük a tejszínt. Hűlés közben többször átkeverjük habverővel a pudingot. Amikor már csak langyos a puding, összekeverjük a kikapart vaníliával és a felvert tejszín 2/3-ával.
- A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk. Minden lapot egymás után meglocsolgatjuk a rummal, krémet kenünk rá, majd megszórjuk az aszalt gyümölccsel.
- A tortát kívülről is bevonjuk a krémmel, majd a maradék tejszínhabot habzsákba töltve díszítjük a tortát.
- Ha picit híg lenne a krém, hűtőben fél óra alatt megfelelőre keményedik.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10190
- Feltöltés dátuma: 2013. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
baloghorsi
18 recept
Édesanyám születésnapi családi ebédjéhez felajánlottam, hogy én sütöm a tortát, és orosz krémtorta volt a kívánság. A krém receptjét egy cukrász barátnőm mondta tollba. Óriási sikert aratott, mire felnéztem a tányéromból, már elfogyott.