r
Nosalty Logó

Óriásgaluska tükörtojással és virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Óriásgaluska tükörtojással és virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A galuskához

A kifőzéséhez

A feltétnek

A tálaláshoz

Összesen 1053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A galuskához

A kifőzéséhez

A feltétnek

A tálaláshoz

Összesen 4207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A galuskához

A kifőzéséhez

A feltétnek

A tálaláshoz

Összesen 142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4153.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    2731 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 1053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    197.6 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16613.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    2241 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2643 mg
  • Nátrium
    10925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2055.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    1526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1500 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3118 micro
Összesen 4207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A galuskához

A kifőzéséhez

A feltétnek

A tálaláshoz

Elkészítés

A galuskához

  1. Egy tálban összedolgozzuk a galuska hozzávalóit, annyi vizet használjunk, hogy könnyen szaggatható tésztát kapjunk (ne legyen lágy, de ne is nehezen keverhető).
  2. Feltesszük a vizet főni, amibe kiszaggatjuk majd, a tojást és a virslit mikróban, direkt erre a célra kialakított formában készítjük el (tükörtojás sütő forma és virsli főző forma). Mindegyik 2-2 perc alatt kész van, ezért a legvégén, a tálalás előtt kicsivel bőven elég elkészíteni, természetesen a virsliket meg is lehet főzni, hagyományos módon, a tojást pedig hagyományos módon süthetjük meg serpenyőben, kevés olajban.
  3. A galuska tésztát evőkanállal gombóc, vagy hosszúkás alakúra formázva kiszaggatjuk, és kifőzzük a sós, olajos vízben. Ha feljön a víz tetejére, és kb. 2 percet fő kiszedjük, lecsepegtetjük, ha kifőtt az összes galuska, meleg helyre tesszük.
  4. Kifőzzük a virslit és a tojásokat megsütjük (én mindkettőt a mikróban készítettem el, gyors is, és nem zsíros a tojás, máskor nem szoktam a mikróban sütni, főzni).
  5. Tálaljuk a galuskát a virslivel, tükörtojással, és adjunk mellé sajtot, tejfölt, savanyúságot.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4585
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 11.

Ajánló

Sok tejfölt és reszelt sajt, aki szereti: savanyúság, de lehet ketchup vagy majonéz. Ki mit szeret:-) Zöldborsólevest főztem előtte, azután kitűnő második fogás volt. :-)) Finom házi szörp.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óriásgaluska tükörtojással és virslivel
Éva-Anyóca 350 recept

Gyors, húsmentes ebédet szerettem volna készíteni, de azért laktatót :-)) Ez az ötlet született, sikerült, elfogyott :-))

Hozzávalók

A galuskához

A kifőzéséhez

A feltétnek

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...