r
Nosalty Logó

Oreo otthon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Oreo otthon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kekszhez

A krémhez

Összesen 497 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kekszhez

A krémhez

Összesen 5958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kekszhez

A krémhez

Összesen 426 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 497 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    307.9 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3695.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    964 mg
  • Foszfor
    2044 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.2 g
  • Cukor
    555 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    151 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 5958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

A kekszhez

A krémhez

Elkészítés

A kekszhez

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is.
  2. Közben a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót átszitáljuk, és a vajas keverékhez adjuk. Alaposan összekeverjük, majd fóliába, illetve sütőpapírba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, kb 1 órára.
  3. Kb fél cm vastagra nyújtjuk lisztezett felületen vagy sütőpapíron. Kiszaggatjuk belőle a kör alakú formákat, és kb 10 perc alatt készre sütjük.

A krémhez

  1. Miközben hűl a keksz, elkészítjük a krémet.
  2. A vajat, a tejszínnel, a sóval és a vaníliakivonattal simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és csomómentesre keverjük. Viszonylag kemény, jól kenhető krémet kell kapnunk (a cukor mennyiségével ezen variálhatunk).
  3. A kihűlt kekszeket megtöltjük a krémmel, és azonnal fogyasztjuk. Jól zárható dobozban több napig is eláll. A maradék krémet pedig nyugodtan fagyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 907
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 62080
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nem-Oreo rajongó otthoni próbálkozása. Szerintem finom :)

Hozzávalók

A kekszhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...