r
Nosalty Logó

Ordás kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
emokeludanyi
Ordás kalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

1092
Kalória
43.6g
Fehérje
133g
Szénhidrátok
39.8g
Zsír
104.9g
Víz
225.4g
Koleszterin
5.3g
Rost
31.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1092 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4366 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 245 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1092 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.5 g

Zsír

  • Összesen
    159.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3289.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.1 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    419.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    823 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 4366 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálban a szobahőmérsékletű alapanyagokat keverjük össze: a lisztet átszitáljuk. A langyos, kissé cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Kis lábasban felolvasztjuk a vajat, másikban langyosítjuk a tejet.
  2. A liszthez öntjük az élesztőt, a cukrot, 2 tojássárgáját és egy egész tojást, a citromhéjat, majd a langyos tejből annyit, hogy puha tésztát nyerjünk.
  3. Pici sót teszünk belen és óvatosan dagasztjuk az olvasztott vajjal, amíg az edényről elválik a tészta. Akkor jó a dagasztás, amikor hólyagokat észlelünk a tésztán. Meleg helyen kelesztjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez áttörjük az ordát a vágott kaporral, a vaníliás cukorral és 3 ek cukorral. Egy tojássárgát kikavarünk egy kanál cukorral, és az ordához vegyítjük.
  2. A kalács tésztájából fennmaradt 2 tojásfehérjét és az utóbbi tojásfehérjét 3 ek. cukorral, pici sóval és egy csepp citromlével kemény habbá verjük. Óvatosan az ordához vegyítjük.
  3. A kalács tésztáját két részre osztjuk, kinyújtjuk, rákenjük a töltelék felét és feltekerjük. Ugyanígy a másik felével is.
  4. Kivajazott kalácsformákba tesszük, a tetejét megkenjük tojással, megszurkáljuk és megsütjük. Kb. 40-50 perc.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!