r
Nosalty Logó

Orchidea

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
MorZsóka
Orchidea
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A kókuszkrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

1054
Kalória
15.7g
Fehérje
110.5g
Szénhidrátok
63.4g
Zsír
59.7g
Víz
76.9g
Koleszterin
10.4g
Rost
52.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A kókuszkrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A kókuszkrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 10534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A kókuszkrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 338 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    156.7 g

Zsír

  • Összesen
    634 g
  • Telített zsírsav
    228 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13250.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    5212 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1230 mg
  • Foszfor
    4684 mg
  • Nátrium
    1710 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1105.1 g
  • Cukor
    524 mg
  • Élelmi rost
    104 mg

Víz

  • Összesen
    597 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3840 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3613 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2653 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 10534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 10 dkg margarint 5 dkg cukorral, 3 tojássárgával, 2 dl tejföllel, csipet sóval, 50 dkg liszttel és 1 cs sütőporral összegyúrunk. 1/3 részébe 2 ek kanál kakaót teszünk.
  2. A fehér tészta egyik felét kinyújtjuk, zsírozott vagy sütőmargarinozott tepsibe helyezzük, erre a mákos massza kerül.
  3. Mákos masszához 20 dkg mákot kevés tejjel leforrázunk, 10 dkg cukorral, reszelt almával és citromhéjjal ízesítve. Ezt befedjük a másik sárga lappal.
  4. Kókuszos masszához 3 tojás habbá vert fehérjébe 10 dkg cukrot teszünk, majd hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket, és 10 dkg langyos margarinnal lágyítjuk. Erre kerül a barna tésztalap.
  5. Minden tésztalapot villával megszurkálunk. Így összeállítva sütjük ki.
  6. Kihűlés után kenjük rá a közben elkészített és ugyancsak kihűlt krémet. A krémet a leírt hozzávalókból elkészítjük, melyet a barna tésztára kenünk. Tetejét mákkal és kókusszal díszítjük.
  7. Így állítjuk össze tehát a süteményt: sárga tészta - mák - sárga tészta - kókusz - barna tészta - vaníliakém.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x32

Sándor napra készült ez a süti, ezért a tetejére egy S-betűt kanyarítottam mákszemekből. Erről is készült fotó. (Sőt a cukor probléma miatt a süti egyik felét édesítővel készítettem, a másik felét édesen.)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!