r
Nosalty Logó

Orata all'acqua pazza

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
dnbsoldiers
Orata all'acqua pazza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 968 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    339 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 243 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2408.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    1356 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 968 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    628 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk le a hal háti, hasi, oldalsó úszóit. (Ezt a műveletet legcélszerűbb egy ollóval elvégezni.) Azután egy éles késsel kaparjuk le a pikkelyeket. Ha szükséges, vágjunk egy rést a hasán, és zsigereljük ki.
  2. A hal előkészítésének végeztével, alaposan öblítsük le hideg vízzel kívül-belül.
  3. Tegyünk a durbincs hasába egy csipet sót, 1-1 gerezd fokhagymát és egy kevés petrezselymet.
  4. Vegyünk egy megfelelő méretű sütőtálat, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, majd helyezzük bele a halakat.
  5. A paradicsomokat negyedeljük, és a maradék fokhagymával, durvára aprított petrezselyemmel együtt szórjuk a halra. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel borral és vízzel.
  6. Előmelegített sütőben 220°C-on süssük kb. 30-35 percig.
  7. Ha megsült, vegyük ki a tálból, helyezzük egy tányérra. Késsel nagyon szépen lelehet kaparni a bőrét, és a csontról szinte egyben leomlik a hal húsa. A gerince mellet filézzük ki, és helyezzük vissza a paradicsomos, vizes, boros lébe.
  8. Tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4049
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dnbsoldiers 26 recept

Olaszoknál létezik egy acqua pazza-féle elkészítési mód, melynek jelentése őrült víz, tehát Orata all'acqua pazza = Aranydurbincs őrült vízben. Az étel a Nápoly környéki halászoktól származik, akik az aznapi fogást tengervízzel, paradicsommal és extra szűz olívaolajjal együtt hirtelen megsütötték. 1960-as években az Acqua Pazza nagyon népszerű étel lett a turisták körében Capri-szigetén. Innen indult hódító útjára. Az aranydurbincsnak ízletes, nem túl intenzív ízű húsa van, és a gerincét és bordáit leszámítva szálka nincs is benne. Fogyasszuk bátran.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...