adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
194 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g feketekömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
978
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
200g csicseriborsóliszt774 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g feketekömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
Összesen
3911
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
39.9g vöröshagyma15 kcal
-
22.2g csicseriborsóliszt86 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g feketekömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.2g garam masala0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
37.7g napraforgó olaj333 kcal
Összesen
434
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 88.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 78.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
978
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 353.7 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 160 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 130 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1442.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 731 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 312.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 141 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 936 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
3911
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
434
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db vöröshagyma
-
0.5 teáskanál édesköménymag
-
1 teáskanál római kömény
-
0.5 kávéskanál feketekömény
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál kurkuma
-
1 teáskanál garam masala
Elkészítés
- A liszthez hozzáadjuk a fűszereket, és elkeverjük. Ha egész köményt és fekete köményt használunk, azt mozsárban törjük össze kissé.
- Annyi vizet adagolunk hozzá, hogy egy sűrű, csomómentes masszát kapjunk, ami nem lefolyik, hanem nehezen, de leesik a fakanálról.
- Hozzáadjuk a hagymát és az apróra vágott zöld chilit (ez opcionális, elhagyható), és alaposan elkeverjük.
- Kb. 10-15 percig pihentetjük. Ez idő alatt a sónak köszönhetően a hagyma egy kis levet fog ereszteni, ami kissé felpuhítja a masszát. Ha túlságosan híg lenne, akkor kis lisztet szórjunk rá, és keverjük el.
- Felhevítjük az olajat. Ügyeljünk rá, hogy csak akkor tegyük az olajba, ha az már tényleg nagyon forró, ellenkező esetben leül a serpenyő aljára és odaragad. Egy evőkanálnyi adagot ejtünk a forró olajba. Nem baj, ha alaktalan lesz, ezt később még korrigáljuk. Ha már minden oldala aranybarna, papírtörlőre szedjük. Amikor már kihűlt annyira, hogy meg tudjuk fogni, két tenyerünk között kicsit lapítsuk szét korong formájúra. Nem fog szétesni, nyugodtan lehet tapogatni. Süssük ki az egész adagot, majd a kihűlt darabokat lapítsuk szét, majd újra tegyük vissza az olajba pár percre. Így a külseje ropogós lesz, míg a belseje puha marad.
- Főzelék mellé feltétként fogyaszthatjuk, illetve nagyszerű nassolni való az esti film alatt. Ebből a mennyiségből nekem 20 darab lett. Ez lehet több, ha kisebbeket készítünk.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 177
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 45
- Össznézettség: 24095
- Feltöltés dátuma: 2014. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Mango
23 recept
Az onion bhaji egy közkedvelt pakisztáni/indiai fűszeres csemege. Kívül ropogós, belül puha, és ha elég apróra vágjuk a hagymát, akkor rá sem lehet jönni, hogy a fő alapanyaga a hagyma, hiszen ízében inkább a fűszerek dominálnak. Eredetileg csicseriborsóliszttel készítik (besan-liszt egy erőteljes ízű és illatú sárgás liszt), és bár finomliszttel még nem próbáltam, biztosan azzal is elkészíthető, legfeljebb a fűszerek mennyiségén kell egy picit emelni, hiszen a besan lisztnek van egy jellegzetes íze, ami a finomlisztből hiányzik. Délutáni rágcsának kiváló, illetve nagyon jól passzol feltétként egy tökfőzelékhez vagy krumplifőzelékhez is.