r
Nosalty Logó

Omlós sajtos rudacskák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lindus89
Omlós sajtos rudacskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 339 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 3381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 369 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 339 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7518.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1597 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    4005 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2035 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    979 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 3381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztben elkeverjük a szalalkálit, és beletesszük a reszelt sajtot, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. A 2 tojásban elkeverjük a tejfölt és a sót, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
  3. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd feldaraboljuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket.
  5. A tetejüket megkenjük a tojással, megszórjuk sóval, majd a reszelt sajttal, és ízlés szerint szórunk rá szezámmagot vagy köménymagot. (Én általában a tészta felét köménymagosan, a másik felét szezámmagosan készítem el.)
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 47487
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lindus89 16 recept

Nagyon finom és nagyon omlós. Egyszerűen imádjuk.:D

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...