r
Nosalty Logó

Omlós karaj baconkéregben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gibu
Omlós karaj baconkéregben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 954 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2863 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 954 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242 g

Zsír

  • Összesen
    200.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5219.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2524 mg
  • Nátrium
    1976 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    871 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2863 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt előző este előkészítjük. Körülbelül 1 ujjnyi távolságra bevagdossuk úgy, hogy éppen ne vágjuk át az alját és egyben maradjon. Az ételízesítőt, borsot és egyéb zöldfűszereket (petrezselyem, majoránna, bazsalikom, stb. ízlés szerint) összekeverjük egy kis tálkában. Hozzátörjük a fokhagymagerezdeket, majd felöntjük annyi olajjal, hogy egy kenhető masszát kapjunk.
  2. A fűszeres masszával bekenjük a húst kívül és a barázdákban jó alaposan, hogy jusson mindenhova belőle. A vöröshagymát apróra vágjuk, szintén a barázdákba teszünk belőle.
  3. A baconszeletekkel először hosszában beterítjük a karajt. Amennyiben maradt még, keresztben is teszünk rá. 1 éjszakára alufóliával letakarva a hűtőben pácoljuk.
  4. Másnap melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Amíg melegszik a sütő, vegyük elő a húst, és locsoljunk alá kevés vizet. Helyezzük a sütőbe alufóliával letakarva, és így süssük 1-1,5 órán keresztül.
  5. Majd vegyük le a fóliát, és pirítsuk a bacont tovább, a kívánt pirulás és ropogósság elérése érdekében. Amennyiben a fólia levételekor érzés szerint nagyobb mennyiségű víz maradt a tepsiben, pirítás előtt először öntsük azt le.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 60396
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szilveszteri menü része volt, Anyukám fejéből pattant ki. Isteni, omlós és ízletes, nem száraz! Köretként velesült burgonyát vagy batátát, esetleg rizst ajánlok. Az omlósság egyik titka, a minimum 1 éjszakán át tartó pácolás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...