Omlós karaj baconkéregben
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gibu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
333g sertés rövidkaraj553 kcal
-
67g bacon262 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
Összesen
954
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
2863
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
74.7g sertés rövidkaraj124 kcal
-
14.9g bacon59 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
Összesen
214
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.7 g
Zsír
-
Összesen 66.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1739.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 841 mg
-
Nátrium 659 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 290.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
954
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 242 g
Zsír
-
Összesen 200.2 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 772 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5219.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 306 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 2524 mg
-
Nátrium 1976 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 871 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 242 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 675 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
2863
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 teáskanál ételízesítő
-
bors ízlés szerint
-
zöldfűszer ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A karajt előző este előkészítjük. Körülbelül 1 ujjnyi távolságra bevagdossuk úgy, hogy éppen ne vágjuk át az alját és egyben maradjon. Az ételízesítőt, borsot és egyéb zöldfűszereket (petrezselyem, majoránna, bazsalikom, stb. ízlés szerint) összekeverjük egy kis tálkában. Hozzátörjük a fokhagymagerezdeket, majd felöntjük annyi olajjal, hogy egy kenhető masszát kapjunk.
- A fűszeres masszával bekenjük a húst kívül és a barázdákban jó alaposan, hogy jusson mindenhova belőle. A vöröshagymát apróra vágjuk, szintén a barázdákba teszünk belőle.
- A baconszeletekkel először hosszában beterítjük a karajt. Amennyiben maradt még, keresztben is teszünk rá. 1 éjszakára alufóliával letakarva a hűtőben pácoljuk.
- Másnap melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Amíg melegszik a sütő, vegyük elő a húst, és locsoljunk alá kevés vizet. Helyezzük a sütőbe alufóliával letakarva, és így süssük 1-1,5 órán keresztül.
- Majd vegyük le a fóliát, és pirítsuk a bacont tovább, a kívánt pirulás és ropogósság elérése érdekében. Amennyiben a fólia levételekor érzés szerint nagyobb mennyiségű víz maradt a tepsiben, pirítás előtt először öntsük azt le.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 245
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 60396
- Feltöltés dátuma: 2016. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gibu
5 recept
Egy szilveszteri menü része volt, Anyukám fejéből pattant ki. Isteni, omlós és ízletes, nem száraz! Köretként velesült burgonyát vagy batátát, esetleg rizst ajánlok. Az omlósság egyik titka, a minimum 1 éjszakán át tartó pácolás.