r
Nosalty Logó

Omlós gesztenyés kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Omlós gesztenyés kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 3049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 280 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1125 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 3049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd belekockázzuk a hideg vajat és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Olyan állagot kell kapnunk, mint a nedves homok, amelyben itt-ott nagyobb vajlapok/darabok találhatók.
  2. Ekkor hozzáadjuk a tejfölt és a sárgájákat, majd ruganyos tésztát gyúrunk. Ne dolgozzuk túl, mert akkor elveszíti omlósságát: csak addig gyurkásszuk, míg össze nem áll.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett felületen ugyanakkorára nyújtjuk a gombócokat (nagyjából 3-5 milliméter vastagra). Megkenjük olvasztott vajjal az első lapot, majd enyhén beszórjuk liszttel. Ekkor ráhelyezzük a második lapot, amit szintén vajazunk-lisztezünk. A két réteget szorosan felcsavarjuk, hogy egy rudat kapjunk. Ezt frissentartó fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe 30-60 percre pihenni, közben elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A gesztenyemasszát krémesre keverjük a tejföllel, cukorral, egy narancs héjával és a fél levével.

Az összeállításhoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a megdermedt tésztánkat kivesszük a hűtőből és a fóliából. Nagyjából ujjnyi vastag karikákra szeleteljük a rudat, amiket körkörösen mozgatva, az ujjainkkal kissé megnyomkodunk-kinyújtunk. Nem baj, ha a csigavonal mentén kissé szétnyílik a tészta, a lényeg, hogy a kör egyben maradjon.
  2. A tészta közepére teszünk egy kiskanál tölteléket, majd félbehajtva lezárjuk a kiflit. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket (nem fognak annyira megnőni, mehetnek egymáshoz viszonylag közel), majd a sütőbe, ahol 30-35 perc alatt készre sütjük a kilfiket.
  3. A porcukrot elkeverjük a vaníliás cukorral és ebben még melegen meghempergetjük a kisült kifliket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 124
  • Össznézettség: 9787
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 15.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Omlós gesztenyés kifli
Lakos Benedek 374 recept

Nem akármilyen hókiflibe botlott itt a kedves olvasó: narancsos-gesztenyés krémmel töltöttem meg az omlós, vajas tésztát, a sütemények megformázásához pedig egy lenyűgöző olasz sütemény, a sfogliatelle technikáját vettem kölcsön. Ha ez elsőre bonyolultnak hangzik, ne adja fel senki, kövesse az alábbi lépéseket, és gyerekjáték lesz az egész!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...