Omlós fűszeres marhacsíkok
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Sütőtök89
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
734
kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3667
kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
207
kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.1 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3439.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 643 mg
-
Nátrium 2578 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 222.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
734
kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 325.7 g
Zsír
-
Összesen 254 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 915 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17199.4 g
-
Cink 59 mg
-
Szelén 496 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 3214 mg
-
Nátrium 12890 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1114.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 65 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 1320 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
3667
kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 967.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 725 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
-
3 ek mustár
Elkészítés
- 2-4 nappal korábban:
- A húst alaposan megmossuk, levagdossuk az inas, fecnis részeket, és felvágjuk kisujjnyi vagy annál is kisebb csíkokra.
- A fűszereket rászórjuk, a fokhagymát rázúzzuk, és a mustárral, olajjal (vagy zsírral) nagyon alaposan átforgatjuk az egészet, hogy átjárja mindenhol.
- Hűtőbe tesszük folpack alatt vagy egy jól záródó dobozban, és békén hagyjuk pár napra.
- A sütés napján:
- Egy hatalmas wokba vagy serpenyőbe öntjük a húst, és "fehéredésig" nagy lángon folyamatosan forgatva sütjük, majd 5-10 perc múlva levesszük közepes-kis lángra, és fedő alatt 1,5-2 órát főzzük. Néha kavarjuk át, ellenőrizzük, nem túl nagy/kicsi-e a láng alatta! Túl nagy lángnál odakaphat, kis lángon meg reggelig se fő meg.
- Akkor jó, ha fakanállal könnyen szétnyomható, a szájban pedig szétomlik, és marad egy picike szaftja is.
- Frissen tálaljuk ízlés szerint salátával, párolt zöldségekkel, krumplival, rizzsel.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 172
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 28669
- Feltöltés dátuma: 2013. március 13.
Ajánló
Férfiakat abszolút levesz a lábáról, elég markáns étel. Kisgyerekeken kívül (a csípőssége, fűszeressége miatt) bárkinek jó szívvel ajánlom. Egészséges ízbomba.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sütőtök89
66 recept
Ez családi kikísérletezés eredménye, életemben nem ettem még ilyen finom, tökéletesen omlós marhafogást. Na jó, a bélszín steak is csúcs, de hát ahhoz nem sűrűn jut hozzá az ember. :( Ez az a kaja, amit már minden vendégcsapatnak megfőztünk, és mindenki "visszatapsolta", receptért könyörögve. Nagyon büszke vagyok rá, és sosem csalódtam még benne. :)