Omlós diós mini kiflik
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
SweetSzenilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
761
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 36% Zsír
A tésztához:
-
250g mascarpone1010 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
200g teavaj1434 kcal
A hempergetéshez:
Összesen
4574
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 36% Zsír
A tésztához:
-
25.5g mascarpone103 kcal
-
35.7g finomliszt130 kcal
-
20.4g teavaj146 kcal
A hempergetéshez:
Összesen
466
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 51.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
761
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 307.3 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1142 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 634 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 395.4 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1369 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 1342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
4574
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 7.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
466
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához:
- Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, és minimum másfél órára hűtőbe tesszük, hogy dolgozzon a liszt.
- Míg pihen a tésztánk, a diót vagy más magvakat és a kristálycukrot összekeverjük. Ha kókusszal dolgozunk, abból kicsivel több kell.
- Miután kivettük a tésztát a hűtőből, 4 felé vágjuk, és gombócokat formázunk. A cukros dió negyedét az asztalra hintjük, és ezen nyújtjuk ki. Közben 1x megfordítjuk, hogy a másik felébe is bele tudjuk nyújtani a cukros diót. Ha kész, 16 cikkre vágjuk, és egyenként feltekerjük, végül az asztalon maradt cukros dióba hempergetjük, ha nem maradt elég, akkor a tálban hempergetjük.
- Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 15-20 percig sütjük aranybarnára.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 166
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 8995
- Feltöltés dátuma: 2019. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
SweetSzenilla
57 recept
Ezt a tésztát a mascarpone teszi különlegessé. Csak képzeljetek el egy lágy tésztát, amit belenyújtotok dióba v. mandulába v. kókuszba v. mogyoróba, ami aztán egyszerre bele-, közé- és rásül a kiflikre, ami aztán csodálatosan megpirul és karamellizálódik rajta....hmm mennyei :)