r
Nosalty Logó

Omlós csokis-diós kekszszendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Omlós csokis-diós kekszszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokibevonat

Összesen 1400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokibevonat

Összesen 5589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokibevonat

Összesen 473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 1400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    343.9 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2632.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.8 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 5589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 473 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokibevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A diót ledaráljuk. A kimért lisztet, porcukrot, a hideg vajat feldarabolva, a sót egy tálba tesszük. Mindezt tenyerünkkel összemorzsoljuk.
  2. Hozzáöntjük a diót és a tojássárgáját, alaposan összedolgozzuk - leválik a kezünkről és a tál faláról, akkor jó. Két részre osztva, rudat formázunk mindkét részből, s folpack fóliába tekerjük - ekkor még alakítható, formázható. A becsomagolt rudakat 2 órára hűtőben hűtjük, pihentetjük. Ezalatt bármit csinálhatunk. :)
  3. Ha letelt a pihenő, bekapcsoljuk a sütőt 180 C fokra, alsó/felső állásba, előmelegítjük, mire a sütésre kerül a sor. Két tepsi alját - nagyobb - kibélelünk sütőpapírral. A hűtőből kivesszük a rudakat, kicsomagoljuk, s éles késsel kb. 1/2 cm vastagságú szeletekre vágjuk, s rakosgatjuk szépen, sorba a kibélelt tepsibe. Ne túl szorosra rakjuk egymás mellé, mert növekedni fognak kissé. Ezután az egyik tepsit betesszük a sütőbe, s 10 perc alatt készre sütjük.
  4. A másik tepsi tésztánkkal ugyanúgy járunk el. Nem szabad tovább sütni, ha látjuk, hogy picit pirosodik a széle, kivesszük, a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Teljesen hűljön ki!

Töltelék

  1. Ezután kb. 1 teáskanálnyi dzsemmel megkenünk egy keksz alját, s egy másikkal összeragasztjuk. Ezt addig folytatjuk, míg mindegyik megtalálja a párját! :) Légmentesen fedjük le, s hagyjuk állni 2-3 órát, míg egy kicsit megszívja magát a keksz a dzsemből, s nem csúszkál! Ezalatt ismét bármit csinálhatunk! :)

Csokibevonat

  1. Végül elkészítjük a csokoládémasszát a bevonáshoz, mely éke lesz az alkotásunknak, nem utolsó sorban, növeli az élvezeti értékét a sütinknek! A csokoládét feldarabolva egy kisebb lábaskába tesszük, hozzáöntünk 1, 5 evőkanál étolajat, addig melegítjük, míg teljesen felolvad a csoki, de nem forraljuk fel! A lábaska egyik oldalát megemelve, még a forró csokiba mártjuk a kekszek egyik felét, s visszatesszük a tepsire, amiben volt (sütőpapíros)! Hűtőbe téve megdermesztjük a csokoládét!
  2. Ha megdermedt, légmentesen lefedjük, s egy éjszakára így pihentetjük, így megpuhul. Érdemes este elkészíteni vagy reggel, s ekkor már délután falatozhatunk belőle! Ízlés szerint kínáljuk, tálaljuk, lefedve tároljuk. Elvileg, sokáig eláll, de ezt nem garantálom, mert kóstolás után nehéz abbahagyni! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Ajánlom, nagyon, nagyon finom! ------ A tényleges munka kevés, egyszerű elkészíteni, csinos, mutatós, ráadásul fergetegesen finom! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30x3
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 465
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régen készítettem, pedig imádjuk....édességre vágytunk, s lám, elkészítettem ...egyszerű elkészíteni... isteni finom, a zserbó ízeit idézi... sokáig elálló sütemény... ünnepnapokra is kiváló - de csak úgy, folyamatos nasizáshoz is -, s előtte el lehet készíteni, a nagy hajrát megkönnyítve... ilyenkor jól el kell dugni, mert hamar fogyó fajta :)....ajánlom kipróbálásra....

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokibevonat

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...