r
Nosalty Logó

Omlós almás bukta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jolán
Omlós almás bukta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1042
Kalória
17.8g
Fehérje
159.4g
Szénhidrátok
38.4g
Zsír
264.6g
Víz
113.4g
Koleszterin
9.5g
Rost
54.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1042 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1042 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2120.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.8 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1058.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1418 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 4168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, közepesen lágyselymes tésztát kapunk.
  2. Langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.
  3. A reszelt alma levét kinyomjuk, és a vajon 3-4 perc alatt megpároljuk, beletesszük a mézet és a fahéjat is.
  4. A párolás elején meglocsoljuk a citromlével, emiatt nem fog megbarnulni az alma.
  5. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és egyenlő négyzetekre vágjuk. (Én ebből a tésztából 18 buktát készítettem.)
  6. Elosztjuk a tölteléket, és hajtogatjuk.
  7. Tojásfehérjével megkenjük.
  8. Előmelegített sütőben sütjük (rózsaszínűre).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Elég sok almánk lett az idén. Sütöttem már pitét, angol alma tortát. Most éppen buktát szerettek volna enni a gyerkőcök, de mivel nem volt sütésálló lekvárom, gondoltam miért ne lehetne alma a töltelék. De akkor már a tésztát is máshogyan szerettem volna, ezért lett omlós.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!