r
Nosalty Logó

Omlett-tekercsek

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Marianne / Marjorie
Omlett-tekercsek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 228 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 455 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban óvatosan összekeverjük a tojásokat, de nem verjük fel. A főzőkanál nyelével 3-4 mozdulattal átkeverjük a tojásfehérjét. Ezután belekeverjük a fűszereket.
  2. Egy négyszögletes serpenyőt felmelegítünk, majd a felületét áttöröljük olajba mártott papírral. Csökkentjük alatta a hőmérsékletet, majd a tojásmassza egyharmadát a serpenyőbe töltjük.
  3. Amikor a massza már félig megduzzadt, fakanállal megakadályozzuk, hogy a serpenyő széléhez tapadjon. Ezután felülről indulva behajtjuk az omlettet, és beolajozzuk a serpenyő szabadon maradt részét.
  4. Ekkor az omlettet alulról is behajtjuk, a serpenyő alsó széléhez húzzuk, és a felszabadult részt szintén beolajozzuk. A maradék tojásmassza felét a serpenyőbe öntjük. A már elkészült tojástekercset az újabb adag, félig megsült tojásmassza közepébe emeljük, és felülről indulva összehajtjuk.
  5. A megmaradt tojásmasszával ugyanígy járunk el. A létrejött tojástekercset azonnal bambuszgyékénybe tekerjük, és az ujjainkkal három részre osztjuk. 10 percig pihentetjük, majd tálalás előtt felszeleteljük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1606
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 09.

Receptkategóriák

Omlett-tekercsek
Marianne / Marjorie 20 recept

Négyszögletű serpenyő hiányában nagy palacsintasütőben szoktam készíteni. 193 kcal/806 kJ 10 g fehérje, 16 g zsír, 3 g szénhidrát

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...