Olívás-fetás pulykamell burgonyapürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Juhász István
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Olívás-fetás pulykamelltekercs
-
167g pulykamell262 kcal
-
58g feta sajt155 kcal
-
30g olajbogyó35 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3g tejföl7 kcal
Burgonyapüré
-
167g burgonya96 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Összesen
619
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Olívás-fetás pulykamelltekercs
-
1000g pulykamell1570 kcal
-
350g feta sajt928 kcal
-
180g olajbogyó209 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Burgonyapüré
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g tej168 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Összesen
3708
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Olívás-fetás pulykamelltekercs
-
34.7g pulykamell55 kcal
-
12.2g feta sajt32 kcal
-
6.3g olajbogyó7 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.7g tejföl1 kcal
Burgonyapüré
-
34.7g burgonya20 kcal
-
10.4g tej6 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Összesen
128
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2151.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 582 mg
-
Nátrium 1017 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 275.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
619
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 295.3 g
Zsír
-
Összesen 199.9 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1038 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12906.9 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 282 mg
-
Kálcium 2473 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 489 mg
-
Foszfor 3495 mg
-
Nátrium 6104 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1651.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 718 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 683 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 427 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 986 micro
Összesen
3708
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
Olívás-fetás pulykamelltekercs
-
1 kg pulykamell
-
35 dkg feta sajt
-
18 dkg olajbogyó
-
himalája só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Burgonyapüré
-
1 kg burgonya
-
3 dl tej
-
3 dkg vaj
-
himalája só ízlés szerint
Elkészítés
Olívás-fetás pulykamelltekercs
- A pulykamelleket megtisztítjuk a hártyáktól, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket folpackba burkoljuk és kiklopfoljuk. Utána ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a húsok mindkét oldalát. Közben előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
- Sajtreszelőn lereszeljük a fetát, az olajbogyót szűrőn lecsepegtetjük, és vékony karikákra vágjuk. Majd a fetát és az olajbogyó-szeletkéket egy tálban alaposan összedolgozzuk.
- A hússzeleteket egymáshoz szorosan alufóliára helyezzük, majd a fetás-olívás elegyet egyenletesen eloszlatjuk rajta, utána feltekerjük, és alufóliával burkoljuk. Egy tepsibe ujjnyi vizet öntünk, és a roládot belehelyezzük, majd az előmelegített sütőben kb. 1 órát fóliában sütjük. Míg sül a hús, elkészítjük a burgonyapürét.
- Ha hús megsült, akkor kicsomagoljuk a fóliából, és felszeletelve tálaljuk. Ízlés szerint lehet a hús felszínét még pár percig grillezni is.
Burgonyapüré
- Megtisztítjuk (hámozzuk), megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk a krumplit, és annyi sós vízben tesszük fel főni, ami ellepi.
- Kb. 20 perc után, ha a burgonya megpuhult, leszűrjük, és krumplinyomóval (vagy turmixgéppel) pépesítjük.
- A lábasba visszatéve sózzuk (pici fehérbors is jól illik bele), elkeverjük benne a vajat, beleöntjük a tejet, és folyamatos kevergetés közben az egészet felforraljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 666
- Feltöltés dátuma: 2020. június 21.
Ajánló
Bármilyen évszakban fogyasztható, és elkészíthető más hússzeletekből is (pl. csirkemell).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Juhász István
36 recept
Vasárnapi, gyors ebédre tökéletes, melyet most saját készítésű görög joghurtos öntettel tálaltam, amely remekül kiegészíti a feta-olívabogyó ízét, és a nyári melegben hűsítő hatású.