r
Nosalty Logó

Olívás-fetás pulykamell burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Juhász István
Olívás-fetás pulykamell burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Olívás-fetás pulykamelltekercs

Burgonyapüré

Összesen 619 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Olívás-fetás pulykamelltekercs

Burgonyapüré

Összesen 3708 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Olívás-fetás pulykamelltekercs

Burgonyapüré

Összesen 128 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2151.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 619 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295.3 g

Zsír

  • Összesen
    199.9 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12906.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    2473 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    3495 mg
  • Nátrium
    6104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1651.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 3708 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Olívás-fetás pulykamelltekercs

Burgonyapüré

Elkészítés

Olívás-fetás pulykamelltekercs

  1. A pulykamelleket megtisztítjuk a hártyáktól, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket folpackba burkoljuk és kiklopfoljuk. Utána ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a húsok mindkét oldalát. Közben előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  2. Sajtreszelőn lereszeljük a fetát, az olajbogyót szűrőn lecsepegtetjük, és vékony karikákra vágjuk. Majd a fetát és az olajbogyó-szeletkéket egy tálban alaposan összedolgozzuk.
  3. A hússzeleteket egymáshoz szorosan alufóliára helyezzük, majd a fetás-olívás elegyet egyenletesen eloszlatjuk rajta, utána feltekerjük, és alufóliával burkoljuk. Egy tepsibe ujjnyi vizet öntünk, és a roládot belehelyezzük, majd az előmelegített sütőben kb. 1 órát fóliában sütjük. Míg sül a hús, elkészítjük a burgonyapürét.
  4. Ha hús megsült, akkor kicsomagoljuk a fóliából, és felszeletelve tálaljuk. Ízlés szerint lehet a hús felszínét még pár percig grillezni is.

Burgonyapüré

  1. Megtisztítjuk (hámozzuk), megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk a krumplit, és annyi sós vízben tesszük fel főni, ami ellepi.
  2. Kb. 20 perc után, ha a burgonya megpuhult, leszűrjük, és krumplinyomóval (vagy turmixgéppel) pépesítjük.
  3. A lábasba visszatéve sózzuk (pici fehérbors is jól illik bele), elkeverjük benne a vajat, beleöntjük a tejet, és folyamatos kevergetés közben az egészet felforraljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 654
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 21.

Ajánló

Bármilyen évszakban fogyasztható, és elkészíthető más hússzeletekből is (pl. csirkemell).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olívás-fetás pulykamell burgonyapürével
Juhász István 36 recept

Vasárnapi, gyors ebédre tökéletes, melyet most saját készítésű görög joghurtos öntettel tálaltam, amely remekül kiegészíti a feta-olívabogyó ízét, és a nyári melegben hűsítő hatású.

Hozzávalók

Olívás-fetás pulykamelltekercs

Burgonyapüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...