r
Nosalty Logó

Olívaolajos olasz zsemle

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Olívaolajos olasz zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1970 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3700.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    2737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1970 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edénybe elkeverjük a cukrot az élesztővel és 150 ml vízzel. Lefedve kb. 15 percet hagyjuk állni.
  2. A lisztet konyhagép dagasztótáljába szitáljuk. A felfuttatott élesztőhöz keverjük az olajat, a maradék 100 ml vizet és a sót, majd a liszthez adjuk. A dagasztógéppel kb. 8 percig dagasztjuk, majd kézzel is 2-3 percig dagasztjuk, a tészta valamivel keményebb, mint a megszokott kenyértészta, de sima és rugalmas.
  3. Cipóvá formázzuk, kevés olajjal megkenjük, egy edénybe tesszük, háztartási fóliával letakarjuk, és kb. 2 órát hagyjuk kelni.
  4. A tésztát munkalapra borítjuk, elosztjuk 6 egyforma részre. Minden darabot oválisra nyújtunk (kb. 8x15 cm), majd a keskenyebb oldalról kezdve feltekerjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 60 percet hagyjuk kelni.
  6. A zsemléket hosszában éles késsel bevágjuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  7. A tepsit betoljuk a sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük a zsemléket.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2127
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom és egyszerű zsemlerecept olívaolajjal. A zsemletésztát előző este is elkészíthetjük, és reggelig a hűtőbe pihentetjük. Reggel kivesszük, kb. 1 órát hagyjuk szobahőmérsékleten állni, majd formázzuk, és tovább a recept szerint járunk el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...