r
Nosalty Logó

Olaszos sült zöldségek gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kokki
Olaszos sült zöldségek gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2284.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1339 micro
  • β-karotin
    4331 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    2295 micro
Összesen 526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    124.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9137.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    2567 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2197 mg
  • Nátrium
    3892 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2000.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2268 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    424 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    5354 micro
  • β-karotin
    17323 micro
  • β-crypt
    965 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    9180 micro
Összesen 2104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    356 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megmossuk és megtisztítjuk.
  2. A megtisztított zöldségeket közepes méretű kockára feldaraboljuk, a fokhagymát szeleteljük.
  3. A lehetőség szerint friss zöldfűszereket, sót, borsot összekeverjük az olívaolajjal, és állni hagyjuk pár percig. (Én szoktam még hozzákeverni saját készítésű ételízesítőt.)
  4. Egy tepsibe rakjuk a zöldségeket, hogy jól szétterüljenek.
  5. A fűszeres olajat ráöntjük, és jól összekeverjük. Ha van, önthetünk rá még egy kis csípős fűszerolajat (olívaolaj, fokhagyma, erős paprika, rozmaring), nagyon finom, pikáns ízt ad az ételnek.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ha nagyon sok a lé, amit engedett, leöntünk belőle.
  7. Rászórjuk a reszelt parmezán illetve füstölt sajtot, és a kockára vágott mozzarellát.
  8. Majd további 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3577
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Köretként vagy akár önmagában, hidegen vagy melegen fogyasztjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...