r
Nosalty Logó

Olaszos paradicsomleves kakukkfűvel

4,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Elaichi
Olaszos paradicsomleves kakukkfűvel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

218
Kalória
6.9g
Fehérje
9g
Szénhidrátok
17.8g
Zsír
404.2g
Víz
19.8g
Koleszterin
1.9g
Rost
6.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 872 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4883 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    3658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1616.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    2780 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 872 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    874 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

  1. Mossuk meg a friss, érett paradicsomjainkat, majd kereszt alakban metsszük be az alsó fertályukat. Tegyük őket egy nagyobb lábosba vagy tálba, és öntsünk rájuk forró vizet. Körülbelül negyed óra múlva vegyük ki őket a vízből, és húzzuk le a héjukat, könnyen le fog jönni.
  2. Tegyük őket a leveses fazékba, és forraljuk fel egy liter vízzel, illetve a sóval és a cukorral.
  3. Miután felforrt, vegyük lejjebb a hőmérsékletet, adjuk hozzá a kakukkfüvet, és főzzük puhára a paradicsomokat.
  4. Ha a paradicsomok megpuhultak, adjunk hozzá körülbelül 4-5 evőkanálnyi olívaolajat, majd pürésítsük botmixerrel (vagy turmixgépben, ha nincs botmixerünk).
  5. Kóstoljuk meg, hogy elég ízletes-e. Ha jó érett volt a paradicsom, akkor elvileg egy kanál cukor elég hozzá, mert ez inkább egy sós-savanykás leves, de aki édesebbben szereti, nyugodtan adjon még hozzá cukrot (vagy ízlés szerint édesítőszert, bár én azt nem használok).
  6. Forraljuk további 5 percet, majd zárjuk el a hőt. Szórjuk meg frissen őrölt borssal. Tálaláskor tegyünk a leveshez a tányérokba egy-egy félbevágott mini mozzarellagolyót, majd öntsünk rá még egy kevés olívaolajat, végül díszítsük friss bazsalikomlevelekkel. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Egy könnyű, finom, nyárias levesre vágytam és volt egy csomó friss, érett paradicsom a hűtőben, illetve friss kakukkfű és bazsalikom, meg egy pár, mini bivaly mozzarella...ez lett belőle. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!