r
Nosalty Logó

Olaszos csirkemell fehérjenapra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Olaszos csirkemell fehérjenapra
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A hús

A krémek

Sajttányér

757
Kalória
67.1g
Fehérje
27g
Szénhidrátok
43g
Zsír
297.5g
Víz
224.7g
Koleszterin
6.5g
Rost
15.9g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A hús

A krémek

Sajttányér

Összesen 757 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A hús

A krémek

Sajttányér

Összesen 757 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A hús

A krémek

Sajttányér

Összesen 163 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2096.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    13706 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 757 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2096.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    13706 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 757 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    2944 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A hús

  1. A húst sózzuk, borsozzuk. Jó félig bemetszéseket ejtünk rajta kb. 1,5 cm-ként, ide tűzzük be a bacon szeletkét, mozzarellát és aszalt paradicsomot. Ezek a kis finomságok ízesítik meg a pecsenyénket.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, egy kanál olívaolajat öntünk bele, és beletesszük a megspékelt húst. Közepes tűzön pirítjuk 3-4 percig, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk.
  3. A hús mellé tesszük a koktélparadicsomot is némi kakukkfűvel, sóval, borssal, és együtt sütjük vele.
  4. A sajttányér úgy készül, hogy a sajtot lereszeljük kis lyukú reszelőn, hogy könnyen szétteríthessük. A mikró tálján elterítjük, és 800 Watton 1,3 perc alatt megolvasztjuk, kiszárítjuk. Azon forrón levesszük a forgótányérról, és egy tetszőleges tálat lefordítva a fenekére borítjuk a sajtot, és rányomkodjuk, míg forró. Ilyenformán mire langyosra hűl, felveszi a tál formáját.

A krémek

  1. Fehér krém: A paszternákot fele annyi vajjal összeturmixoljuk, egy evőkanálnyit a tányérra teszünk.
  2. Zöld krém: Kész pesztót használunk díszítésnek és ízesítésnek.
  3. Piros krém: egy fél közepes kápia paprika bőven elég hozzá. Gázlángon megpirítjuk, vagy sütőben megsütjük, és egy aszalt paradicsommal összeturmixoljuk. Egy kanálnyival a tányérra teszünk.
  4. A sült koktélparadicsomokat is feltálaljuk a hús mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 8 perc

Ezt az ebédet a 90 napos diétám fehérje napjára készítettem. Családom egyéb tagjainak még egy kevés héjában főtt krumplit felszeleteltem, és a maradék olajon megpirítottam. Mindenki megelégedésére szolgált ez az ebéd, és igazán laktató. A paszternákból természetesen nem főztem 3 dkg-ot, hanem a húslevesből mentettem meg egy keveset, és abból készült a fehér krém.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!