r
Nosalty Logó

Olasz túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Olasz túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 6480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    376.9 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6961.8 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.7 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    1130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1776 micro
Összesen 6480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.7 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaníliás cukrot keverjük bele a tejszínbe, és forraljuk fel, pár percig főzzük.
  2. 20 dkg lisztet a darált mandulával, 5 dkg cukorral, a margarinnal és 1 egész tojással sima tésztává gyúrunk. Folpack-ba csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket 24 cm átmérőjűre nyújtjuk, és a forma aljába helyezzük, a másikból pedig peremet csinálunk, a találkozásnál nyomkodjuk kicsit össze a tésztát.
  4. A maradék tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a mascarponét, a túrót, a citromlét és langyos vaníliás tejszínt, majd beleszitáljuk a maradék liszttel elvegyített keményítőt.
  5. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.
  6. A tortalapot megkenjük 5 dkg lekvárral, a maradékot a túrókrémbe forgatjuk.
  7. A krémes masszát a formába öntjük és előmelegített sütőben sütjük.
  8. Hagyjuk kihűlni, a tetejét szórjuk meg porcukorral, és ha van eprünk, díszítsük a tetejét félbevágott eperdarabokkal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 730
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 88573
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lelőhely: Tina

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...