r
Nosalty Logó

Olaszos töltött padlizsán

4,5

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Olaszos töltött padlizsán
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

517
Kalória
27.6g
Fehérje
34.6g
Szénhidrátok
30g
Zsír
546.5g
Víz
72.6g
Koleszterin
14.2g
Rost
18.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1549 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    546.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5773 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 517 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5350.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1859 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1490 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1639.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    1641 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    17319 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 1549 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    860 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbe vágjuk és a húsát beirdaljuk. Egy nagy sütőedénybe fektetjük a feleket, meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk-borsozzuk. 200 fokos sütőben 20 percet sütjük, félidőben átforgatva őket.
  2. Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát és fokhagymát, a szárított zöldfűszerekkel megszórva.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az aprított paradicsomot és a vörösbort, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd 10-15 perc alatt elfőzzük a bor alkoholtartalmát.
  4. Közben megsül a padlizsán is, ennek kikanalazzuk a húsát, szükség esetén még összeaprítjuk, majd a paradicsomos ragúhoz adjuk.
  5. Hozzácsipegetjük a mozzarella kétharmadát, majd alaposan összekeverjük és visszakanalazzuk a tölteléket a padlizsánhajókba.
  6. A töltött padlizsánok tetejére karikázzuk a paradicsomokat, rátépkedjük a maradék mozzarellát, végül az egészet megszórjuk reszelt parmezánnal.
  7. 200 fokos sütőben, grill fokozaton 15 perc alatt készre sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Imádjuk az olasz konyha egyszerű, letisztult ízeit, úgyhogy most ebben a szellemben készítettük el ezt a töltött padlizsánt is. A fogást a padlizsán mellett a paradicsom és a mozzarella íze dominálja, ami remekül kiegészíti ezt a sokszor alulhasznált tojásalakút.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!