r
Nosalty Logó

Olasz sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SzNetti
Olasz sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

Összesen 832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

Összesen 4988 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

Összesen 328 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    336.8 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2897.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    915 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 4988 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A töltelékhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Az olvasztott vajat összekeverjük a darált keksszel és a barna cukorral.
  2. Az elegyet 20 cm-es tortaformába öntjük (nem kell kivajazni), és egyenletesen eloszlatjuk, majd jól lenyomkodjuk mindenhol.

A töltelékhez

  1. A tojásokat habosra keverjük a vaníliás cukorral és a barna cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tejet, ezt is jól elkeverjük.
  3. Aztán mehet hozzá a ricotta, majd a mascarpone, legvégül pedig a liszt.
  4. A masszát ráöntjük a tortaalapra, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük légkeverésen.
  5. Csak akkor vesszük ki a formából, amikor már majdnem kihűlt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 365
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 105912
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 26.

Ajánló

Tálalhatjuk önmagában vagy különböző öntetekkel. Kiváló kísérője egy kávénak vagy akár egy friss rosénak. Jó étvágyat! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SzNetti 2 recept

 A csodálatos Senigallia-ban (Közép-Olaszország) lestem el ezt a receptet egy kis cukrászdában. Igazi olasz specialitás. Az ottani alapanyagok nagyban különböznek az itthonitól, több anyaggal is kísérleteztem, értem ezalatt a ricottát és a mascarponét. Nem egy kimondottan olcsó recept lett a végeredmény, de higgyétek el, nem véletlenül a Szarvasi mellett döntöttem. Tökéletesen visszaadja azt az ízt, azt a lágyságot, ami az emlékeimben él. Lehet tálalni csoki, karamell öntettel, nálam minden esetben a gyümölcsszósz vált be (ribizli, málna, meggy....a savanykásabbak). Ez a sütemény egy hátborzongatóan fenséges élmény! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Az alaphoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...