r
Nosalty Logó

Olasz masni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Olasz masni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 19% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 19% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1985 kcal
  • 19% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 19% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1185.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 497 kcal
  • 19% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4741.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    1901 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    1665 micro
Összesen 1985 kcal
  • 19% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7095 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 308 kcal

Elkészítés

  1. Készítsük elő a hozzávalókat: szárított paradicsom apróra vágása, tojás feltörése, sajt reszelése, bazsalikom levelek feldarabolása.
  2. Nyújtsuk ki a tésztát liszttel szórt felületen úgy, hogy kb. 2-3 mm magas legyen, és kenjük meg a tömlős sajttal.
  3. Szórjuk rá a feldarabolt szárított paradicsomot, a reszelt parmezánt, majd hintsük meg a bazsalikom levelekkel. Ha kész, nyomkodjuk le kicsit, hogy ne essenek majd ki sütéskor.
  4. Vágjunk vékony csíkokat a megpakolt tésztából (kb. 2-3 cm széles), és felülről kezdve, majd alulról kezdve is, tekerjünk rajta egyet saját maga körül (a képen látható alakzatnak megfelelően).
  5. Helyezzük a sütőlappal kibélelt sütőbe, kenjük meg tojással, majd szórjunk rá tetszés szerint szezámmagot.
  6. Süssük 170-180 fokon, amíg aranybarna nem lesz (kb. 10 perc).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1238
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 01.

Ajánló

Ha szereted a csípőset, adj a tömlős sajthoz Erős Pistát vagy chilit!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A foci VB idején mindig jól jön egy kis friss és egészséges rágcsálnivaló. :-)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...