r
Nosalty Logó

Olasz kovászos zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Olasz kovászos zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kefíres kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kefíres kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kefíres kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2066 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4400 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    3000 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 1692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1702 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A kefíres kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A kefíres kovászhoz

  1. A tészta összetevőit dagasztógépben összeállítjuk (10 perc), a végén tesszük bele a fűszernövényeket és a többit, majd olajozott kelesztőtálban, langyos helyre téve 3 órán át kelesztjük.
  2. A nagyjából duplájára nőtt tésztát hat felé osztjuk, és olajozott kézzel a tészta széleit maga aláhajtva -körbe forgatva- zsemlét formálunk belőle, amit kivajazott/olajozott nagy muffin formába teszünk.
  3. Folpackkal letakarva újra 2,5-3 órát kelesztjük langyos helyen.
  4. A megkelt tésztát tojássárgájával elkevert tejjel megkenjük.
  5. 210 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1705
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz kovászos zsemle
Évi néni 1830 recept

Feltüzelt Torma kefíres kovásza. Kipróbáltam joghurttal és fehér liszttel is, de azzal nem jártam sikerrel, ezért bevetettem a teljes kiőrlésű liszteket, mert azokkal sokkal könnyebb kovászt nevelni. Ez kb. másfél napos volt. Nagyon finom, lágy lett a zsemle. Ami megmaradt, másnap is jól fogyasztható volt.

Hozzávalók

A kefíres kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...