Olasz kovászos zsemle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
A kefíres kovászhoz
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
1g só0 kcal
-
12 kcal
-
25g víz0 kcal
-
2g vaj17 kcal
A töltelékhez
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
12 kcal
-
2 kcal
-
2 kcal
A kenéshez
-
3g tojássárgája11 kcal
-
3g tej2 kcal
Összesen
282
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
A kefíres kovászhoz
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
7g só0 kcal
-
71 kcal
-
150g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelékhez
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
70 kcal
-
12g fekete olajbogyó14 kcal
-
12g zöld olajbogyó14 kcal
A kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g tej11 kcal
Összesen
1692
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
A kefíres kovászhoz
-
13.7g kefir8 kcal
-
3.4g rozsliszt12 kcal
-
3.4g tönkölybúza liszt12 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
A tésztához
-
41.2g finomliszt150 kcal
-
1g só0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
20.6g víz0 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
A töltelékhez
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
3.7g szárított paradicsom10 kcal
-
1.6g fekete olajbogyó2 kcal
-
1.6g zöld olajbogyó2 kcal
A kenéshez
-
2.7g tojássárgája9 kcal
-
2.7g tej2 kcal
Összesen
234
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 733.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2066 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
282
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4400 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 757 mg
-
Nátrium 3000 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 294 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 316.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 12394 micro
-
Lut-zea 949 micro
Összesen
1692
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 604.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 412 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1702 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
A kefíres kovászhoz
-
1 dl kefir
-
2.5 dkg rozsliszt
-
2.5 dkg tönkölybúza liszt
-
1 teáskanál cukor
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
1 tk só
-
1 ek napraforgó olaj
A töltelékhez
-
1 tk kakukkfű
-
1 tk oregánó
-
1 tk bazsalikom
A kenéshez
-
1 db tojássárgája
-
2 ek tej
Elkészítés
A kefíres kovászhoz
- A tészta összetevőit dagasztógépben összeállítjuk (10 perc), a végén tesszük bele a fűszernövényeket és a többit, majd olajozott kelesztőtálban, langyos helyre téve 3 órán át kelesztjük.
- A nagyjából duplájára nőtt tésztát hat felé osztjuk, és olajozott kézzel a tészta széleit maga aláhajtva -körbe forgatva- zsemlét formálunk belőle, amit kivajazott/olajozott nagy muffin formába teszünk.
- Folpackkal letakarva újra 2,5-3 órát kelesztjük langyos helyen.
- A megkelt tésztát tojássárgájával elkevert tejjel megkenjük.
- 210 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x28
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1710
- Feltöltés dátuma: 2013. március 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Évi néni
1830 recept
Feltüzelt Torma kefíres kovásza. Kipróbáltam joghurttal és fehér liszttel is, de azzal nem jártam sikerrel, ezért bevetettem a teljes kiőrlésű liszteket, mert azokkal sokkal könnyebb kovászt nevelni. Ez kb. másfél napos volt. Nagyon finom, lágy lett a zsemle. Ami megmaradt, másnap is jól fogyasztható volt.