Olasz csokis sütemény - Torta Formosa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 33% Zsír
Összesen
359
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 33% Zsír
Összesen
1438
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
359
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 112.2 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 709 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1216.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.4 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 124.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 748 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 736 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 761 micro
Összesen
1438
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
379
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kevés vajjal kikenünk, és liszttel kiszórjuk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
- A csokoládét durvára vágjuk, egy edénybe tesszük. A csokoládéhoz adjuk a tejet, és gőzfürdőben felolvasztjuk, majd hozzákavarjuk a vajat, és levesszük a tűzről.
- A csokis masszához keverjük egyenként a tojások sárgáját, majd a mogyorót és a cukrot.
- A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojásos-csokis masszához keverjük.
- A tésztát az előkészített formába simítjuk, betoljuk a sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
- A sütőt kikapcsoljuk, és a süteményt hagyjuk a sütőbe kihűlni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5865
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon finom, nem túl édes, krémes sütemény, mely valósággal elolvad a szájban, akár egy mousse süteményformában. Egy 26 cm-es tortaformához egyszerűen duplázzuk az adagot.