r
Nosalty Logó

Olajban sült articsóka

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Cafika
Olajban sült articsóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1044 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 2089 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 1044 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    180.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 2089 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba vizet engedünk, belefacsarjuk a citrom levét.
  2. Az articsókát megpucoljuk, levágjuk a tetejét, leszedjük a kemény leveleit, majd a szárát. Kettévágjuk, kiszedjük a bajszot kiskanál segítségével, majd vékony cikkekre vágjuk, azonnal a citromos vízbe dobjuk őket.
  3. Előkészítjük egy mély tányérba a lisztet, egy másikba a tojásokat, amiket felverünk, sózunk.
  4. Az articsókákat leszűrjük, papírtörlőn lecsepegtetjük, majd beforgatjuk őket először a lisztbe, majd a tojásba.
  5. Közben az olajat egy nagyobb tálban felhevítjük, mikor forró, kisütjük benne az articsókákat. Az a jó, ha úszkálnak az olajban; kevergetjük, míg aranybarnára nem sülnek minden oldalukról.
  6. Azonnal tálaljuk, vagy hidegen fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 23268
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 23.

Ajánló

Az articsóka pucolásához segítség itt. Nem írtam mennyiséget, de min. 3 articsókával érdemes kezdeni (2 személynek előétel), ennek alapján növeljük a lisztet és a tojást is. Ha a forgatásból marad liszt, tojás, akkor kenyérkéket készíthetünk prézli és pici tej hozzáadásával így.

Receptkategóriák

Ezt a receptet az anyósomtól tanultam, igaz kicsit macerás, de nagyon nagyon finom, megéri a pecsmetelést.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...