r
Nosalty Logó

Ökörszem 3. - meggyes-krémtúrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Ökörszem 3. - meggyes-krémtúrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 927 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.2 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 927 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.1 g

Zsír

  • Összesen
    184.9 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8581.1 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    2024 mg
  • Nátrium
    2699 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    795 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1232 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1659 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 5570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat és a felfutott élesztős tejet.
  3. A tésztát alaposan átgyúrjuk, majd kb. 30 percig kelesztjük. Addig elkészítjük a tölteléket.
  4. A hozzávalókat a meggy kivételével alaposan összekeverjük és hagyjuk egy kicsit állni, hogy a cukor megfelelően elovadjon benne.
  5. A megkelt tésztát a tálból kivéve ismét átgyúrjuk és ízlés szerint 6-7 nagyobb, vagy 10-12 kisebb gombócra szedjük szét.
  6. Kivajazott tepsibe rakjuk a gombócokat, majd a közepétől indulva szétnyomkodjuk úgy, hogy a szélein maradjon egy kis pereme, majd hagyjuk kb. 10 percig kelni. (Figyeljünk rá, hogy a tepsiben még kelnek a kosárkák, tehát ne rakjuk egymáshoz túl közel.)
  7. Ezután a kis kosárkák mélyedéseibe töltjük a cukros túrót, majd mindegyikre teszünk pár szem meggyet és mielőtt a sütőbe tolnánk átkenjük a felvert tojással.
  8. Közepes lángon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17296
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

Az egyik nagy áruházlánc polcán találtam a múltkor dobozos túrót. Már akkor eléggé krémesnek láttam a dobozon keresztül, nem voltam biztos benne, hogy jó lesz. Amikor összekevertem a cukorral és a vaníliával, olyan finom és krémes lett, hogy akár magába, vagy kenyérre kenve is elfogyott volna. Természetesen a receptet el lehet készíteni hagyományos túróval is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a meggy és a túró keverékét, ilyenkor meg főleg, mikor van friss meggy.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...