Nyuszis cipócska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához (16 db nyuszi)
-
8g vaj57 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
12g víz0 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
3g só0 kcal
-
11g tojás14 kcal
A kenéshez és a díszítéshez
Összesen
482
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1449 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 1131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
482
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.8 g
Zsír
-
Összesen 84.8 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 564 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7245.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 899 mg
-
Nátrium 5656 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 348.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 355.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 676 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 383 mg
-
Retinol - A vitamin: 665 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 567 micro
Összesen
2412
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 819.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 640 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához (16 db nyuszi)
- A vajat, a tejfölt és a vizet melegítsük össze kis lángon egy kisebb edényben (épp csak langyos legyen!).
- Közben mérjük ki a többi hozzávalót a dagasztógép edényébe, öntsük hozzá a langyos, tejfölös keveréket, és dagasszunk belőle fényes, lágy tésztát . (kb. 8 perc) (Ha nagyon lágy lett a tészta, adjunk hozzá kevés lisztet, ellenkező esetben kevés vizet.)
- Hintsük meg a tetejét kevés liszttel, és meleg helyen kelesszük duplájára.
- A megkelt tésztát gyúrjuk át, majd osszuk 16 egyenlő adagra. (Használjunk mérleget, így biztos egyforma nyuszikat kapunk majd.)
- Egyesével formáljunk belőlük kis cipókat, majd egy tiszta ollóval vágjunk minden kis cipóba szinte vízszintesen, két kis fület.
- Rakosgassuk sütőpapírral borított gáztepsire a kis nyuszikat, hagyjuk kb. 10 percet pihenni őket.
- A nyuszik szemének (orrának) szúrjunk pici mazsolát (vagy elég egy kis lyukat nyomni pl. fogpiszkálóval).
- Kenjük le a nyuszikat tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük őket készre. (kb. 25 perc)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 142
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11217
- Feltöltés dátuma: 2013. március 07.
Ajánló
Kínáljuk sonkával, főtt tojással.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mignon
212 recept
Tavaly húsvétkor nagy sikert arattak a tojásos kalácsfészkek az ünnepi asztalon. Úgy gondoltam, hogy idén is valami mutatós, egyedi finomsággal "díszítem" majd az asztalt, így esett a választásom ezekre az aranyos kis nyuszikra.