r
Nosalty Logó

Nyuszis cipócska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Nyuszis cipócska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához (16 db nyuszi)

A kenéshez és a díszítéshez

Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához (16 db nyuszi)

A kenéshez és a díszítéshez

Összesen 2412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához (16 db nyuszi)

A kenéshez és a díszítéshez

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    1131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7245.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    5656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    665 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 2412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához (16 db nyuszi)

A kenéshez és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához (16 db nyuszi)

  1. A vajat, a tejfölt és a vizet melegítsük össze kis lángon egy kisebb edényben (épp csak langyos legyen!).
  2. Közben mérjük ki a többi hozzávalót a dagasztógép edényébe, öntsük hozzá a langyos, tejfölös keveréket, és dagasszunk belőle fényes, lágy tésztát . (kb. 8 perc) (Ha nagyon lágy lett a tészta, adjunk hozzá kevés lisztet, ellenkező esetben kevés vizet.)
  3. Hintsük meg a tetejét kevés liszttel, és meleg helyen kelesszük duplájára.
  4. A megkelt tésztát gyúrjuk át, majd osszuk 16 egyenlő adagra. (Használjunk mérleget, így biztos egyforma nyuszikat kapunk majd.)
  5. Egyesével formáljunk belőlük kis cipókat, majd egy tiszta ollóval vágjunk minden kis cipóba szinte vízszintesen, két kis fület.
  6. Rakosgassuk sütőpapírral borított gáztepsire a kis nyuszikat, hagyjuk kb. 10 percet pihenni őket.
  7. A nyuszik szemének (orrának) szúrjunk pici mazsolát (vagy elég egy kis lyukat nyomni pl. fogpiszkálóval).
  8. Kenjük le a nyuszikat tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük őket készre. (kb. 25 perc)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11217
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Ajánló

Kínáljuk sonkával, főtt tojással.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaly húsvétkor nagy sikert arattak a tojásos kalácsfészkek az ünnepi asztalon. Úgy gondoltam, hogy idén is valami mutatós, egyedi finomsággal "díszítem" majd az asztalt, így esett a választásom ezekre az aranyos kis nyuszikra.

Hozzávalók

A tésztához (16 db nyuszi)

A kenéshez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...