Nyers csokitorta
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
A krémhez
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
A krémhez
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 19.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 144.1 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3980.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 727 mg
-
Foszfor 1192 mg
-
Nátrium 1611 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.5 g
-
Cukor 147 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 233.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 837 micro
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A mandulabelet géppel megőröljük.
- Hozzáadjuk a kimagozott datolyát és a sót, és tovább őröljük, amíg tésztaszerű massza lesz.
- Egy kapcsos tortaformát kibélelünk a masszával.
- A kimagozott avokádót turmixgéppel pépesítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és krémmé verjük a gépben.
- A krémet a tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára. Ha kell díszítjük, tálaljuk.
- Tepsi mérete: 18
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 28992
- Feltöltés dátuma: 2013. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a receptet a feleségem nézte ki a neten, miután az egyik ismerősétől hallott róla. Nem a nyers alapanyagok miatt nyerte meg a tetszését a recept, hanem csekély szénhidráttartalma miatt. Nem is nyugodott, amíg ki nem próbálta. Osztatlan sikert aratott vele, úgyhogy két hónapon belül háromszor kellett "sütnie". Nagyon egyszerű elkészíteni, főleg, ha van megfelelő konyhai szerszám hozzá (nekünk nincs, de megérte a kínlódást). A recept Laura Coxeter nyersétel specialistától származik, és a Zizi kalandjai blogon található. Az eredeti angol recept (olvasható a zizikalandjai.com blogon a hozzászólások közé rejtve) nyers kakaóport, kókuszolajat és kókuszvirág cukrot tartalmaz, ezt gátlás nélkül behelyettesítettük cukrozatlan kakaóporral, vajjal és cukorral, ami helyett fruktóz is használható. Utóbbival a receptet cukorbetegek is fogyaszthatják, hiszen a hozzávalókban a többi tésztafajtához képest alig van szénhidrát. Ha édesítőnek ezek helyett eritritet vagy/és steviát használunk, a paleo étrendbe is beleillik. Ha vaj helyett kókuszolajat használunk, akkor a tejérzékenyek is fogyaszhatják. Tulajdonképpen mindenféle diétában lehet enni. A feleségem nem tett sem bele vaníliát, sem sót, finom anélkül is.Nyers datolya helyett szárítottat is használhatunk, ezt be kell áztatni, hogy felpuhuljon. Nagyon tömény, nagyon csokis torta, nagyon kiadós, nem is kell belőle sokat enni. (Ezt mondtam a családtagoknak is, de hiába.) Zizi szerint a legkakaósabb ízű csokitorta, egyet kell értsek vele.