r
Nosalty Logó

Nutellás-mascarponés tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Nutellás-mascarponés tortácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 1916 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 3833 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    149.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1916 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    299.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 3833 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát deszkán kinyújtjuk, kockákra vágjuk, és kivajazott souflé formákba igazgatjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük, és a formákat a tűzforró sütőbe helyezzük. 15 percig sütjük, majd a formákból kifordítjuk, és fejtetőre fordítva visszatesszük a sütőbe, hogy a hátulja is ropogósra piruljon. Ha a tészta szép aranybarna színt kapott, kivesszük a sütőből, és kihűtjük.
  3. A krém elkészítése rém egyszerű. Csak annyi a dolgunk, hogy a mascarponét és a nutellát összemixeljük.
  4. A banánt felszeleteljük, és a kihűlt kosárkák aljába helyezünk néhányat.
  5. Erre halmozunk egy evőkanálnyi krémet, majd a tetejét félbe vágott banán szeletekkel és manduladarabokkal díszítjük.
  6. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4494
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi angol recept új, modern köntösbe bújtatva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...