Nutellás macaron
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
A macaroonhoz
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
3g víz0 kcal
A töltelékhez
-
50g mascarpone202 kcal
-
30g nutella162 kcal
Összesen
1126
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
A macaroonhoz
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g víz0 kcal
A töltelékhez
-
100g mascarpone404 kcal
-
60g nutella323 kcal
Összesen
2250
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
A macaroonhoz
-
19.6g tojásfehérje10 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
16.4g mandula97 kcal
-
16.4g porcukor63 kcal
-
16.4g cukor63 kcal
-
1g víz0 kcal
A töltelékhez
-
16.4g mascarpone66 kcal
-
9.8g nutella53 kcal
Összesen
368
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 755.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141 g
-
Cukor 131 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
1126
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.7 g
Zsír
-
Összesen 111.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1511 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 281.9 g
-
Cukor 262 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 116.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
2250
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
368
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A macaroonhoz
- A mandulát ledaráljuk, és egy tálban elkeverjük a porcukorral, és átszitáljuk. Hozzácsurgatjuk a tojásfehérje felét (nem kell felverni habbá), és egy masszává dolgozzuk össze.
- A 10 dkg cukorból és a vízből szirupot főzünk: 110 fokosnak kell lennie, ha nincs cukorhőmérőnk, forrástól számított 4-5 percig főzzük.
- A tojásfehérje másik felét a 2,5 dkg cukorral félkemény habbá verjük, majd folyamatos verés mellett hozzácsurgatjuk a forró cukorszirupot. Addig verjük a habot, míg teljesen ki nem hűl (kb. 10 perc).
- A habhoz további keverés mellett hozzáadjuk a mandulamasszát, és simára dolgozzuk.
- Ezután habzsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kis korongokat nyomunk. Legalább 30-40 percig pihentessük szobahőmérsékleten. Ha már szilárd a teteje, nem ragad, kérge képződött, mehet a 150 fokos sütőbe 12-15 percre.
- Kihűlés után egy tortakenő késsel válasszuk le a papírról a macaronokat, és kettesével ragasszuk őket össze nutellával elkevert mascarponéval.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 494
- Tegnapi nézettség: 39
- 7 napos nézettség: 166
- Össznézettség: 154625
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.
Ajánló
A tojásfehérjénél ne a 3 db legyen a mérvadó, hanem a 80 g, a cukorszirupnál pedig 35 g vizet mérjünk ki!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szofika
104 recept
2 éve küzdök a macaroonnal. Sose sikerült, de én sose adtam fel. Gondoltam, adok neki egy legeslegutolsó esélyt (hányszor mondtam már ezt...), ezúttal kipróbálva az olasz-módi macaroont, ami cukorsziruppal készül. És ez a tuti!!!!!!!! Boldogság van:)