Nutellás baklava
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
vill6
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 33% Zsír
Összesen
746
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
150g réteslap443 kcal
-
150g pisztácia858 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
300g nutella1617 kcal
-
300g erdei gyümölcs mix123 kcal
Összesen
5985
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 33% Zsír
Összesen
418
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 3% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.9 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 3.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
746
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 3% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.6 g
Zsír
-
Összesen 359.6 g
-
Telített zsírsav 180 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2292.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 524 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 359 mg
-
Foszfor 1196 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 639 g
-
Cukor 473 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1049 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 479 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1770 micro
Összesen
5985
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 3% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 2.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
418
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg vaj
-
80 ml napraforgó olaj
-
30 dkg cukor
-
30 dkg nutella
-
30 dkg erdei gyümölcs mix
Elkészítés
- A fagyasztott erdei gyümölcsöt felöntjük meleg vízzel, hogy kiolvadjon, majd leszűrjük. A leszűrt lé később kelleni fog a sziruphoz. A vajat és az olajat felolvasztjuk.
- A tepsit bekenjük az olajas vajjal, majd egyesével rakosgatni kezdjük a réteslapokat. Minden réteg tésztát átkenünk az olajos vajjal. Kb. a 8-10. rétegnél az olajozás után az egészet befedjük egy réteg nutellával, rászórjuk a gyümölcs felét, illetve a magvak 1/3-át.
- Tovább folytatjuk a rétegezést a következő 8-10 rétegen keresztül. Ezután ismét felkenünk egy réteg nutellát, a gyümölcs másik felét, illetve a magvak 1/3-át.
- Felrakjuk a maradék réteslapot, késsel elszeleteljük kockákra vagy háromszögekre, és ami maradt még az olajos-vajas keverékből azt ráöntjük, illetve rászórjuk a maradék magvakat. Mehet a sütőbe 200 fokon egy 25 percre. A vége felé figyeljük a sütést, akkor van készen mikor szépen kezd barnulni.
- Amíg a baklava sül, a leszűrt gyümölcs levébe belerakjuk a 30 dkg cukrot és felrakjuk a tűzre. Időnkénti kevergetéssel, jó erős lángon főzzük, amíg el nem párolog belőle a lé egy része és besűrűsödik a szirup.
- Amint a baklavát kivettük a sütőből, leöntjük a sziruppal. Egy éjszakányit hűvös helyen pihentetni hagyjuk, és másnap tálalható is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 1455
- Feltöltés dátuma: 2021. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
vill6
1 recept