r
Nosalty Logó

Nutellás baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
vill6
Nutellás baklava
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 5985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    359.6 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2292.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1049 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1770 micro
Összesen 5985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott erdei gyümölcsöt felöntjük meleg vízzel, hogy kiolvadjon, majd leszűrjük. A leszűrt lé később kelleni fog a sziruphoz. A vajat és az olajat felolvasztjuk.
  2. A tepsit bekenjük az olajas vajjal, majd egyesével rakosgatni kezdjük a réteslapokat. Minden réteg tésztát átkenünk az olajos vajjal. Kb. a 8-10. rétegnél az olajozás után az egészet befedjük egy réteg nutellával, rászórjuk a gyümölcs felét, illetve a magvak 1/3-át.
  3. Tovább folytatjuk a rétegezést a következő 8-10 rétegen keresztül. Ezután ismét felkenünk egy réteg nutellát, a gyümölcs másik felét, illetve a magvak 1/3-át.
  4. Felrakjuk a maradék réteslapot, késsel elszeleteljük kockákra vagy háromszögekre, és ami maradt még az olajos-vajas keverékből azt ráöntjük, illetve rászórjuk a maradék magvakat. Mehet a sütőbe 200 fokon egy 25 percre. A vége felé figyeljük a sütést, akkor van készen mikor szépen kezd barnulni.
  5. Amíg a baklava sül, a leszűrt gyümölcs levébe belerakjuk a 30 dkg cukrot és felrakjuk a tűzre. Időnkénti kevergetéssel, jó erős lángon főzzük, amíg el nem párolog belőle a lé egy része és besűrűsödik a szirup.
  6. Amint a baklavát kivettük a sütőből, leöntjük a sziruppal. Egy éjszakányit hűvös helyen pihentetni hagyjuk, és másnap tálalható is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1469
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...