r
Nosalty Logó

Nudli bolognai szósszal csőben sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Nudli bolognai szósszal csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Szószhoz

A tetejére

Összesen 865 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Szószhoz

A tetejére

Összesen 3460 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Szószhoz

A tetejére

Összesen 138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 865 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3460 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Szószhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjában megfőzzük, krumplinyomón átnyomjuk, hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Beletesszük a lisztet, búzadarát, sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendióval ízesítjük. Beleütjük a tojást, és a zsírral, valamint a reszelt sajttal összegyúrjuk.
  3. A tésztából kb. 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk, amikből kb. fél centis darabkákat vágunk, kissé megsodorjuk, és villával megnyomjuk, csak a minta kedvéért.
  4. Sós vizet forralunk, a nudlikat beletesszük főni, s amint feljöttek a víz tetejére, már szedjük is ki meleg olajra, ahol megpirítjuk, de csak annyira, hogy egy kis enyhe színt kapjon.

Szószhoz

  1. A nudli felét tepsibe tesszük, ráöntjük a szósz felét, erre jön a nudli másik fele, és rá a maradék szósz.

A tetejére

  1. Az olajból, lisztből, tejből besamelt készítünk, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, és beterítjük vele a rétegezett nudlit.
  2. Sajtot reszelünk rá bőven, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt átsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3874
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 06.

Ajánló

Munkahelyre -ebédnek elvinni- másnapra is remek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nudli bolognai szósszal csőben sütve
Németi Olga 105 recept

Nudli kicsit másképpen. Sósan. 

Hozzávalók

A tésztához

Szószhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...