Norvég reformkenyér
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
33g víz0 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
63g joghurt38 kcal
-
2g só0 kcal
-
80g graham-liszt266 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
4g vaj25 kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
130g víz0 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
7g só0 kcal
-
320g graham-liszt1062 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
14g vaj100 kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
13.9g víz0 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
26.8g joghurt16 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
34.3g graham-liszt114 kcal
-
21.4g finomliszt78 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1361.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 713 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 106 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.3 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5446.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 455 mg
-
Foszfor 1532 mg
-
Nátrium 2852 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 424.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 740 micro
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 306 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A vizet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a joghurtot, majd a sóval elkevert kétféle lisztet, és tésztát készítünk belőle.
- Hűtőszekrényben, letakarva, egy éjjelen át pihentetjük.
- A hűtőből kivéve, kicsit átgyúrva, hosszúkás kenyérré formázzuk. Kivajazott tepsire vagy kivajazott formába téve, 1 órát kelesztjük.
- Tetejét kereszt alakban bevagdossuk, és előmelegített sütőben barnára sütjük.
- Rácson vagy deszkán hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5884
- Feltöltés dátuma: 2011. október 01.
Ajánló
A tészta nem tudja, hogy nappal van-e vagy éjjel, ezért nem feltétlenül éjjelre kell hűtőbe rakni. Az a lényeg, hogy legalább 8 órát legyen a hidegen. Én pl. reggel beteszem, és vacsorára van kész a friss kenyér.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Azon gondolkodom, hogy miért az a reform, ami ősi? De hát ilyen világot élünk. Kiszakítottak minket a természetből, hogy aztán magunk újrafelfedezve azt, megpróbáljunk visszakapaszkodni bele. Mert valahogy legbelül érezzük, hogy nem szakadhatunk el tőle véglegesen, legmélyebb gyökereinket szakítanánk akkor el. Ezt a kenyeret olyan ősinek érzem jellegében, küllemében, és ízében is, hogy ősibb már csak akkor lehetne, ha nem élesztővel lazítanánk a tésztát (és nem villanysütőben sütnénk...). Semmi furfang, semmi tobzódás. Ezért olyan szeretnivaló. Engem legalábbis teljesen elvarázsolt.