r
Nosalty Logó

Norvég reformkenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Norvég reformkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    106 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 514 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5446.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    2852 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 2056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a joghurtot, majd a sóval elkevert kétféle lisztet, és tésztát készítünk belőle.
  2. Hűtőszekrényben, letakarva, egy éjjelen át pihentetjük.
  3. A hűtőből kivéve, kicsit átgyúrva, hosszúkás kenyérré formázzuk. Kivajazott tepsire vagy kivajazott formába téve, 1 órát kelesztjük.
  4. Tetejét kereszt alakban bevagdossuk, és előmelegített sütőben barnára sütjük.
  5. Rácson vagy deszkán hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5884
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 01.

Ajánló

A tészta nem tudja, hogy nappal van-e vagy éjjel, ezért nem feltétlenül éjjelre kell hűtőbe rakni. Az a lényeg, hogy legalább 8 órát legyen a hidegen. Én pl. reggel beteszem, és vacsorára van kész a friss kenyér.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azon gondolkodom, hogy miért az a reform, ami ősi? De hát ilyen világot élünk. Kiszakítottak minket a természetből, hogy aztán magunk újrafelfedezve azt, megpróbáljunk visszakapaszkodni bele. Mert valahogy legbelül érezzük, hogy nem szakadhatunk el tőle véglegesen, legmélyebb gyökereinket szakítanánk akkor el. Ezt a kenyeret olyan ősinek érzem jellegében, küllemében,  és ízében is, hogy ősibb már csak akkor lehetne, ha nem élesztővel lazítanánk a tésztát (és nem villanysütőben sütnénk...). Semmi furfang, semmi tobzódás. Ezért olyan szeretnivaló. Engem legalábbis teljesen elvarázsolt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...