Nimród füstölt halas szendvicskréme
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Buttercup
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 18% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
17g füstölt hal20 kcal
-
17g juhtúró47 kcal
-
8g lilahagyma3 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
71
kcal
- 18% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
100g füstölt hal117 kcal
-
100g juhtúró283 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
422
kcal
- 18% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
37g füstölt hal43 kcal
-
37g juhtúró105 kcal
-
18.5g lilahagyma7 kcal
-
7.4g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
157
kcal
- 18% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
71
kcal
- 18% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 933.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 674 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 131 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 685 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
422
kcal
- 18% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 254 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg juhtúró
-
1 kis fej lilahagyma
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hal felesleges részeit (bőr, gerincoszlop, kisebb szálkák, uszonyok) eltávolítjuk, csak a tiszta húst hagyjuk meg.
- Az összes hozzávalót egy késes aprítóba tesszük, és pépesre daráljuk.
- Esetlegesen utólag ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
- Kenyérre kenve, friss zöldségekkel, esetleg még egy kevés ráfacsart citromlével fogyasszuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2130
- Feltöltés dátuma: 2015. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Buttercup
7 recept
A férjem a hétvégén hazaállított egy csodálatos, meleg füstöléses szajblinggal. Gyönyörű, rózsaszínűre füstölt húsában alig volt szálka, és kitaláltuk, hogy milyen jó is lenne halkrémnek. Anyukám készítette ezt a szendvicskencét nekünk, amikor gyerekek voltunk, csak ő füstölt sprotnival keverte a túrót. Imádom!!!