adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g sertéscomb228 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
25g szójaszósz15 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
Összesen
443
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g sertéscomb910 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
100g szójaszósz60 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
Összesen
1771
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
29.5g sertéscomb54 kcal
-
1.4g olívaolaj13 kcal
-
14.2g sárgarépa5 kcal
-
10.6g lilahagyma4 kcal
-
23.6g burgonya14 kcal
-
8.9g fehérbor7 kcal
-
5.9g szójaszósz4 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
5.9g zöldborsó5 kcal
Összesen
106
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2116.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 1534 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 297.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1862 micro
-
β-karotin 4538 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 764 micro
Összesen
443
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 127.3 g
Zsír
-
Összesen 78.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8465.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1638 mg
-
Nátrium 6136 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1190.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1847 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 486 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 7448 micro
-
β-karotin 18150 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3057 micro
Összesen
1771
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 499.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 440 micro
-
β-karotin 1071 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg sertéscomb
-
3 ek olívaolaj
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db lilahagyma
-
4 közepes db burgonya
-
100 ml szójaszósz
-
5 teáskanál curry por
-
10 dkg zöldborsó
Elkészítés
- A sertéshúst, a sárgarépát, a lilahagymát és a krumplit körülbelül ugyanakkora darabokra felszeleteljük.
- A húst egy nagyobb serpenyőben (vagy wokban) olívaolajon, enyhén sózva pirítjuk, míg fehér külsőt nem kap a hús.
- A nagyobb darabokra vágott lilahagymát és sárgarépát hozzáadjuk a húshoz, majd néhány percnyi párolódás után beletesszük a krumplit is.
- Öntsük fel a szójaszósszal és a borral, majd szórjuk meg curry porral - ízlés szerint.
- A hús igényli, hogy sokáig legyen főzve, így lefedve közepes lángon főzzük, kóstolgatjuk, sózzuk, és ha még nem puhult meg a hús, de a lé már lefőtt alóla, akkor felöntjük egy kis vízzel.
- Mielőtt az egész készre főne, beletesszük a borsót is, aminek elég néhány perc is, hogy megpuhuljon.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 11986
- Feltöltés dátuma: 2013. október 31.
Ajánló
Nem tudom pontosan, hogy Japánban milyen körettel eszik ezt az ételt, de nálunk köret nélkül is rohamos gyorsasággal fogy.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kittusca
22 recept
Valami különleges ételre vágytam, és ezt a receptet találtam. Egyébként a Nikujaga-t a Japán Császári Haditengerészetnél dolgozó szakácsok találták ki a 19. század végén. Ez tulajdonképpen téli étel, amit rizzsel vagy miso levessel tálalnak.