r
Nosalty Logó

Nigella ördögi csokitortája

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Nigella ördögi csokitortája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez / mázhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 518 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez / mázhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 6193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez / mázhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 518 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    435.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3273.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.2 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1912 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 6193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez / mázhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük (gázsütőnél 4-esre).
  2. A sütőformát kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral (eredetileg 2 részben kellene sütni és 20 cm-es tortaformában, de én 26 cm-esben sütöm egyben, és csak a tetejére kenem a krémet).
  3. A kakaót a 100 g nyírfacukorral egy edénybe öntjük, és a forró vízzel összekeverjük.
  4. A margarint a nyírfa porcukorral habosra kavarjuk, amíg szép világos és habos nem lesz.
  5. A tönkölylisztet a sütőporral, szódabikarbónával összekeverjük.
  6. A vaníliakivonatot belekeverjük a krémes-cukros vajba, keverjük kicsit, ezt követően adagoljuk hozzá az egyik tojást, a lisztes keverék felét, a második tojást, a lisztes keverék másik felét, majd a legvégén a kakaós cukros vizet.
  7. Ezt a masszát öntjük bele a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült a tészta).
  8. A piskótát rácsra borítjuk, amíg ki nem hűl.
  9. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet: 30 g nyírfacukrot 175 g margarinnal és a 125 ml vízzel lassan összemelegítünk.
  10. Mikor a keverék elkezd bugyogni, levesszük a tűzről és hozzádjuk az apróra vágott diétás étcsokit. Kavargatjuk, hogy a csoki elolvadjon benne, ha szükséges, óvatosan melegítjük még addig, amíg a krém szép sima, fényes nem lesz.
  11. A krémet kissé lehűtjük, majd langyosan a kihűlt piskótára öntjük.
  12. Teljes szilárdulásig hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 26541
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nigella ördögi csokitortája
NovakAndi 48 recept

Eredetileg Nigella főzőműsorában láttam ezt a tortareceptet, nem is hittem, hogy a régi adás receptjei is fenn vannak a honlapján, de mikor rákerestem, megtaláltam. Örültem neki, mivel épp a kisfiam első szülinapjára kerestem olyan tortareceptet, amiből ő is ehet. Így akkor először, tavaly decemberben, el is készítettem. Akkor még a hagyományos verzióban, az eredeti recept szerint, a tortalapot kettévágva, a tetejét is kissé borzasra megkenve. Mivel pár hónapja áttértünk a tejmentes és egészségesebb étkezésre, így most diabetikus és tejmentes változatban készült. Féltem, hogy a vaj helyett milyen lesz margarinnal, és a diabetikus csoki nem lesz-e keserűbb, mint a sima csoki, de NEM!!! Ugyanolyan finom, krémes lett, mint első alkalommal. Mivel szeretjük az epret, és volt is itthon, a díszítéshez azt, és cukormentes növényi habot használtam, hisz a csoki és az eper nagyon szeretik egymást. Csak ajánlani tudom, mivel finom, igazi csupacsoki álom, és gyorsan elkészül (én special, míg a kisfiam fürdött, 20 perc alatt kevertem össze a piskótatésztát, amíg sült, addig öltöztünk és készülődtünk a lefekvéshez, miután elaludt, összedobtam a krémet. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez / mázhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...