r
Nosalty Logó

Nigella kólában főtt mázas sonkája

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Nigella kólában főtt mázas sonkája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Főzéshez

Mázhoz

Összesen 474 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Főzéshez

Mázhoz

Összesen 3787 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Főzéshez

Mázhoz

Összesen 92 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 474 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    300.9 g

Zsír

  • Összesen
    165.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1860.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 3787 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Főzéshez

Mázhoz

Elkészítés

Főzéshez

  1. A sonkát és a hagymát feltesszük a 2 l kólában, éppen csak, hogy gyöngyözzön, 2 és fél órára.
  2. A megfőtt sonkát lecsepegtetjük, langyosra hűtjük. Lehúzzuk a bőrét, de úgy, hogy egy vékony réteg háj maradjon rajta. Ezt késsel beirdaljuk. A vonalak találkozásába szegfűszeg szemeket szúrunk.
  3. A cukrot, a mustárt és a melaszt összekeverjük, és bekenjük vele a sonkát.
  4. 240 fokra előmelegítjük a sütőt (én 220 fokon hőlégkeverésen sütöttem), és 10 percre betesszük a sonkát és addig sütjük, míg felhólyagzikrajta a máz.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12941
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 07.

Ajánló

Köretnek krumplit, édesburgonyát karikáztam fel, amit  lespricceltem olívaolajjal, sóztam, borsoztam, kakukkfűágakat és rozmaring hajtásokat tettem, 20 percig 180 fokon fólia alatt sütöttem, majd néhány perc alatt fólia nélkül megpirítottam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nigella kólában főtt mázas sonkája
Évi néni 1830 recept

Ez Nigella Lawson negyedik receptje, amit elküldött, hogy kipróbáljuk. A kólától isteni omlós, puha lett. Nagyon izgalmas ízkavalkád kerekedett ebből a receptből, ami mindenkinek ízlett.

Hozzávalók

Főzéshez

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...