r
Nosalty Logó

New York-i sajttorta fekete áfonyás öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
New York-i sajttorta fekete áfonyás öntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A citromos fekete áfonyás öntethez

Összesen 538 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A citromos fekete áfonyás öntethez

Összesen 6467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A citromos fekete áfonyás öntethez

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 538 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    432.9 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4177.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    2669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.6 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1684 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1642 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 6467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 274 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A citromos fekete áfonyás öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. Melegítsük a sütőt elő.
  3. Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit villával, hogy egyformán nedves legyen.
  4. Egy kapcsos tortaformát vajazzunk ki.
  5. Tegyük bele a morzsákat, egy pohár alja segítségével simítsuk el úgy, hogy legyen egy kb. 2-3 cm-es oldala is.
  6. Tegyük a hűtőbe 5 percre.
  7. A töltelék elkészítése:
  8. Kézimixerrel verjük fel a krémsajtot, mascarponét alacsony sebességen 1 percig, míg sima és csomómentes lesz.
  9. Adjuk hozzá a tojásokat, egyszerre egyet, továbbra is a mixerrel verve, amíg össze nem áll. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és verjük, amíg krémes nem lesz, 1-2 percig.
  10. Adjuk hozza a tejfölt, reszelt citromhéjat, vaníliát. Jól keverjük össze, de ne legyen túlmixelve.
  11. Öntsük bele a tölteléket a tortaformába, és simítsuk el a tetejét.
  12. A tortaformát kívülről (alul és az oldalát) vonjuk be alufóliával, és az egészet tegyük bele egy nagy sütőedénybe.
  13. Öntsünk forró vizet a sütőedénybe annyit, hogy a tortaforma feléig érjen. Az alufólia megakadályozza, hogy víz kerüljön a tortába.
  14. Süssük meg.
  15. Mikor kész a töltelék meg “kocsonyás” lesz, de majd kihűlés után megszilárdul.
  16. Hagyjuk 30 percig a formában hűlni. Utána a hűtőben hűtsük legalább 4 órán keresztül.
  17. Aztán vegyük ki a formából, és öntsük le a fekete áfonyás öntettel.
  18. Fekete áfonyás öntet elkészítése:
  19. Egy kis lábosba tegyük a hozzávalókat, és közepes tűzön főzzük addig, amíg a gyümölcs elkezd kipattogni (kb. 10 perc).
  20. Hagyjuk kihűlni, mielőtt ráöntjuk a tortára.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 495
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 131683
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikában élek, így ezt a nagyon népszerű amerikai édességet mindenképpen szerettem volna megsütni. Az első próbálkozásomkor vendégek is voltak rá, és mindenki el volt ájulva tőle, azóta többször is elkészítettem már, hasonló sikerrel. :) A vízfürdőben való sütés nagyon fontos!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A citromos fekete áfonyás öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...