New York-i sajttorta fekete áfonyás öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
-
19g krémsajt47 kcal
-
19g mascarpone76 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
18g cukor71 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A citromos fekete áfonyás öntethez
-
29g fekete áfonya17 kcal
-
14g citrom2 kcal
-
2g cukor6 kcal
Összesen
538
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
-
225g krémsajt563 kcal
-
225g mascarpone909 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
220g cukor851 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A citromos fekete áfonyás öntethez
-
350g fekete áfonya200 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
6467
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
-
9.6g krémsajt24 kcal
-
9.6g mascarpone39 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
19.1g tejföl38 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A citromos fekete áfonyás öntethez
-
14.9g fekete áfonya8 kcal
-
7.2g citrom1 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
Összesen
274
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
538
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 92.2 g
Zsír
-
Összesen 432.9 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1083 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4177.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 622 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 718 mg
-
Nátrium 2669 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 566.6 g
-
Cukor 383 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 840.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1684 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 563 mg
-
Retinol - A vitamin: 1642 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 431 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1039 micro
Összesen
6467
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
274
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Tészta elkészítése:
- Melegítsük a sütőt elő.
- Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit villával, hogy egyformán nedves legyen.
- Egy kapcsos tortaformát vajazzunk ki.
- Tegyük bele a morzsákat, egy pohár alja segítségével simítsuk el úgy, hogy legyen egy kb. 2-3 cm-es oldala is.
- Tegyük a hűtőbe 5 percre.
- A töltelék elkészítése:
- Kézimixerrel verjük fel a krémsajtot, mascarponét alacsony sebességen 1 percig, míg sima és csomómentes lesz.
- Adjuk hozzá a tojásokat, egyszerre egyet, továbbra is a mixerrel verve, amíg össze nem áll. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és verjük, amíg krémes nem lesz, 1-2 percig.
- Adjuk hozza a tejfölt, reszelt citromhéjat, vaníliát. Jól keverjük össze, de ne legyen túlmixelve.
- Öntsük bele a tölteléket a tortaformába, és simítsuk el a tetejét.
- A tortaformát kívülről (alul és az oldalát) vonjuk be alufóliával, és az egészet tegyük bele egy nagy sütőedénybe.
- Öntsünk forró vizet a sütőedénybe annyit, hogy a tortaforma feléig érjen. Az alufólia megakadályozza, hogy víz kerüljön a tortába.
- Süssük meg.
- Mikor kész a töltelék meg “kocsonyás” lesz, de majd kihűlés után megszilárdul.
- Hagyjuk 30 percig a formában hűlni. Utána a hűtőben hűtsük legalább 4 órán keresztül.
- Aztán vegyük ki a formából, és öntsük le a fekete áfonyás öntettel.
- Fekete áfonyás öntet elkészítése:
- Egy kis lábosba tegyük a hozzávalókat, és közepes tűzön főzzük addig, amíg a gyümölcs elkezd kipattogni (kb. 10 perc).
- Hagyjuk kihűlni, mielőtt ráöntjuk a tortára.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 495
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 100
- Össznézettség: 131970
- Feltöltés dátuma: 2012. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Amerikában élek, így ezt a nagyon népszerű amerikai édességet mindenképpen szerettem volna megsütni. Az első próbálkozásomkor vendégek is voltak rá, és mindenki el volt ájulva tőle, azóta többször is elkészítettem már, hasonló sikerrel. :) A vízfürdőben való sütés nagyon fontos!