Nepáli spenótos tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sajtospiritos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta elkészítése
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
Nepáli spenót
-
100g sajt352 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
125g spenót21 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1041
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta elkészítése
-
200g finomliszt728 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
Nepáli spenót
-
200g sajt704 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2083
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta elkészítése
-
16.6g finomliszt60 kcal
-
9.1g tojás11 kcal
-
0g só0 kcal
Nepáli spenót
-
16.6g sajt58 kcal
-
7.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
8.3g paradicsom1 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
-
8.3g burgonya5 kcal
-
20.7g spenót3 kcal
-
0.2g garam masala0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
8.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
171
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.7 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2378.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 810 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 661 mg
-
Nátrium 687 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 344.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1007 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 444 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 558 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 5357 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 11306 micro
Összesen
1041
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.4 g
Zsír
-
Összesen 109.2 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 714 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4756.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 1620 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 1322 mg
-
Nátrium 1374 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 689.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2013 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 888 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 526 micro
-
Kolin: 402 mg
-
Retinol - A vitamin: 1116 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 10715 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 22613 micro
Összesen
2083
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 889 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 214 micro
-
Lut-zea 1877 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Tészta elkészítése
-
20 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 csipet só
Nepáli spenót
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db burgonya
-
250 g spenót
-
1 teáskanál garam masala
-
1 db babérlevél
-
1 db chili
-
1 dl víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Tészta elkészítése
- A tészta alapanyagokat alaposan összegyúrjuk (ha túl száraz lenne tegyél bele még egy tojást), és fél zsömle nagyságú adagokban áttekerjük először a lapos fejek között. Többször ismételjük meg a legnagyobb fokozattól indulva egyre vékonyítsuk. Miután megvan a vékony lap, jöhet a szélesmetélt fokozat. Barátnő, barát, férj, feleség, gyerek, szomszéd, kutya, macska mind tudnak segíteni benne, hogy a tekerés közben arasznyi adagokat vágjunk le, és egy tiszta konyharuhára fektessük. (Ha épp mindenki dolgozik, csak Te nem, akkor nem fogod annyira élvezni a feladatot, kivéve, ha ki nem bontasz egy üveg fehérbort. Bár ez veszélybe sodorhatja a recept második felét.)
- A tésztát hagyjuk egy órára szikkadni.
Nepáli spenót
- Először a sajtot picit pirítsuk meg a vajban 1-2 percig, és tegyük félre.
- A garam masalát kezdjük el melegíteni ugyanabban a serpenyőben. Majd tegyük bele a hagymát. Addig süssük a hagymát, amíg üveges nem lesz.
- Ezután jöhet a megmosott és felaprított spenót, fokhagyma, apróra vágott burgonya, paradicsom. Ezeket szintén 10 percig süssük. Ezután öntsük fel vízzel, és tegyük bele a sajtot.
- Forró sós vízben főzzük puhára a tésztát, és a szósszal tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1897
- Feltöltés dátuma: 2015. november 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Sajtospiritos
57 recept
Otthon volt egy régi tésztakészítőnk. A fésűk műanyagból voltak, akkoriban jó játéknak tűnt mindent áttekerni rajta. Anyámtól kétszer kaptam pofont életemben, az egyik pont a kitörött cérnametélt hengerfej miatt volt. Akkoriban még nem gondoltam volna, hogy Berlinben fogok nepáli spenótot főzni az egyetemi barátaimnak egy acél fésűs multifunkciós tésztakészítő segítségével.