r
Nosalty Logó

Nem tökéletes bolognai ragu

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hajnal Stefi
Nem tökéletes bolognai ragu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

324
Kalória
27.5g
Fehérje
13.3g
Szénhidrátok
15.8g
Zsír
281.6g
Víz
78.8g
Koleszterin
3.5g
Rost
7.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    281.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1263 micro
  • β-karotin
    3364 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    14539 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4333.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    2401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1126.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    5052 micro
  • β-karotin
    13457 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    58154 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 1290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    359 micro
  • β-karotin
    956 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4133 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, zellerszárat, sárgarépát nagyon apró kockákra vágjuk, és az összedarabolt paradicsommal együtt megpirítjuk őket olívaolajon. Ha esetleg valamelyik zöldség nem elérhető otthon, akkor sincsen semmi baj.
  2. Miután szép pirosak, mehet rájuk a darált hús. Jó alaposan átpirítjuk, majd mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma, a zsálya, a bazsalikom, az oregánó. Ezekből, ha van módunk rá, használjunk friss fűszernövényt. Mehet még a só a bors és kicsivel később a bor is. Főzzük el jó alaposan belőle az alkoholt, majd mehet a paradicsompüré. Bor nélkül is tökéletesen működik.
  3. Így rotyogtatjuk az egészet. Minél tovább főzzük, annál erősebbek lesznek az ízek. Ha azt látjuk, hogy veszít a levéből, önthetünk hozzá még egy kis vizet. Plusz tipp, hogy érdemes a raguhoz főtt tészta főzővizéből átmenteni a szószba. Isteni állagot és plusz ízt ad neki.
  4. Ha nincs időd, akkor rotyogtasd kb. 20 percig, ha van időd, akkor két órát is simán mehet, akár lefedve is. Miután kész, tésztával tálaljuk, parmezánt vagy bármilyen sajtot reszelünk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 100 perc

Nem vitázunk, hogy melyik az igazi, csak főzünk azokból az alapanyagokból, amiket otthon találunk. Gyerekbarát, egyszerű, és ha nincs meg hozzá minden hozzávaló, akkor is működik: ilyen egy nem tökéletes bolognai ragu.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!