r
Nosalty Logó

Négyízű rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Bejja
Négyízű rakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2676 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 669 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4777.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    1995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1878 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 2676 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat nyersen nagylyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, egy vékonyan kikent sütőtálba tesszük.
  2. Ráöntjük az 1 dl tejszínt, rászórjuk az apró kockákra vágott bacont, és lefedve a sütőbe tesszük 180 C-ra, kb. 15-20 percre.
  3. Ezalatt a csirkemellet felkockázzuk, sózzuk és a szeletekre vágott hagymávalvajonmegsütjük.
  4. Közben az almákat meghámozzuk, kb. 2 cm vastagkarikákra vágjuk
  5. A megpirult reszelt krumplin egyenletesen elosztjuk a megsütött hagymás csirkemelldarabkákat, ráhalmozzuk az almát, chilivel és gyömbérrel tetszésszerint ízesítjük,és a sütőbe fedő nélkül visszatéve, további 15 percig sütjük. (Megszórhatjuk a tetejét reszelt sajttal, parmezánnal.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4174
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 09.

Ajánló

A 4 alapíz: sós, édes, savanyú és csípős.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az Ikrek gyakran kérik, gyorsan megvan, így elég sokszor készítem nekik :-)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...