Négy hagymás rakott zöldbab
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
67g rizs239 kcal
-
50g víz0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
31g újhagyma6 kcal
-
30g metélőhagyma9 kcal
-
12 kcal
-
55g tejföl109 kcal
-
0g paprikakrém0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
83g zöldbab23 kcal
Összesen
625
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
300g víz0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
180g metélőhagyma54 kcal
-
71 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
23 kcal
-
500g zöldbab136 kcal
Összesen
3737
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
17.8g darált sertéshús32 kcal
-
14.3g rizs51 kcal
-
10.7g víz0 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
6.6g újhagyma1 kcal
-
6.4g metélőhagyma2 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
11.8g tejföl23 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.6g trappista sajt13 kcal
-
3.6g paradicsom1 kcal
-
3.6g zöldpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
17.8g zöldbab5 kcal
Összesen
134
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 974.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 314.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 78 micro
-
β-karotin 1642 micro
-
β-crypt 84 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 1098 micro
Összesen
625
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 178.9 g
Zsír
-
Összesen 159.2 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 633 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5847.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 1532 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 502 mg
-
Foszfor 2477 mg
-
Nátrium 1083 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399.6 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1889.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1605 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 269 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 829 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1409 micro
-
Kolin: 531 mg
-
Retinol - A vitamin: 737 micro
-
α-karotin 469 micro
-
β-karotin 9854 micro
-
β-crypt 504 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 6588 micro
Összesen
3737
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 92 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg darált sertéshús
-
0.4 kg rizs
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db újhagyma
-
1 csokor metélőhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
330 g tejföl
-
1 teáskanál paprikakrém
-
1 gerezd fokhagyma
-
10 dkg trappista sajt
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db zöldpaprika
-
só ízlés szerint
-
2 ek fűszerpaprika
-
0.5 kg zöldbab
Elkészítés
- A megtisztított zöldbabot sós vízben félig puhára főzzük, lecsepegtetjük szűrőben, és kicsit félretesszük.
- Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst, sót, fűszerpaprikát.
- Ha a hús kifehéredik, mehet hozzá a rizs, majd egy kis vízzel felöntve félig puhára főzzük a rizst. Itt érdemes újra fűszerezni.
- Kiolajozott jénai vagy tepsi aljára halmozzuk a főtt zöldbab felét, megszórjuk frissen aprított metélőhagymával, így kicsit érdekesebb lesz az íze. Majd ráhalmozzuk a húst, és ezután a maradék zöldbabot.
- Tejfölt összekeverjük paprikakrémmel (lehet csípős is), és fokhagymanyomóval belenyomunk egy gerezd fokhagymát, majd ezt a húson szépen elterítjük.
- Újhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát karikázunk, metélőhagymából vágunk néhány szárat, és tetszés szerint elrendezzük az étel tetején. Erre sajtot reszelünk, és mehet be az előmelegített sütőbe.
- 180 C fokon sütjük 15 percig fedővel, majd levesszük, és továbbsütjük amíg megpirul a sajt. Kb. 10 perc.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9940
- Feltöltés dátuma: 2014. július 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádjuk a rakott zöldségeket, és időnként kedvem támad belevinni valami újat. A család imádja a hagymás ízeket, úgyhogy sikeres lett a próbálkozás.