r
Nosalty Logó

Négy hagymás rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Négy hagymás rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    1642 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    178.9 g

Zsír

  • Összesen
    159.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5847.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2477 mg
  • Nátrium
    1083 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1889.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1605 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    829 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1409 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    469 micro
  • β-karotin
    9854 micro
  • β-crypt
    504 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    6588 micro
Összesen 3737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    92 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított zöldbabot sós vízben félig puhára főzzük, lecsepegtetjük szűrőben, és kicsit félretesszük.
  2. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst, sót, fűszerpaprikát.
  3. Ha a hús kifehéredik, mehet hozzá a rizs, majd egy kis vízzel felöntve félig puhára főzzük a rizst. Itt érdemes újra fűszerezni.
  4. Kiolajozott jénai vagy tepsi aljára halmozzuk a főtt zöldbab felét, megszórjuk frissen aprított metélőhagymával, így kicsit érdekesebb lesz az íze. Majd ráhalmozzuk a húst, és ezután a maradék zöldbabot.
  5. Tejfölt összekeverjük paprikakrémmel (lehet csípős is), és fokhagymanyomóval belenyomunk egy gerezd fokhagymát, majd ezt a húson szépen elterítjük.
  6. Újhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát karikázunk, metélőhagymából vágunk néhány szárat, és tetszés szerint elrendezzük az étel tetején. Erre sajtot reszelünk, és mehet be az előmelegített sütőbe.
  7. 180 C fokon sütjük 15 percig fedővel, majd levesszük, és továbbsütjük amíg megpirul a sajt. Kb. 10 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9940
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a rakott zöldségeket, és időnként kedvem támad belevinni valami újat. A család imádja a hagymás ízeket, úgyhogy sikeres lett a próbálkozás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...