r
Nosalty Logó

Négy évszak zöldségleves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Négy évszak zöldségleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 285 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 852 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 31 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    836.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1772 micro
  • β-karotin
    4442 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1781 micro
Összesen 285 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2769.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    1820 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2509.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5316 micro
  • β-karotin
    13327 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5342 micro
Összesen 852 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Ha a kukorica egészben van, akkor lefejtjük a csutkájáról. Ha fagyasztva vannak a zöldségek, leöblítjük őket meleg vízzel. Ha konzervben vannak, leöntjük róluk a levüket, és félretesszük.
  2. A répátés a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
  3. 1 fakanálnyi zsírt egy közepes fazékban elkezdünk melegíteni, megpirítjuk rajtaa borsót, a kukoricát és a répát, és kb. 10 percig kevergetve pirítgatjuk őket.
  4. Közben hozzáadjuk a cukrot, a sót és a pirospaprikát. (Én 2 ek cukrot, 2 csipet sótés 1 tk pirospaprikát tettem bele, de ez ízlés dolga, ki hogy szereti.)
  5. Felöntjük vízzel (vagy a konzerv levével), és közepes lángon melegítjük. Hozzáadjuk amajorannát, a leveskockát és a fokhagymát.
  6. Készítsük elő a csipetkét: felverjük a tojást, hozzáadjuk a vizet és a sót, majd fokozatosan kevergetve adagoljuk a lisztet (én most csináltam életemben először, de tök jó lett).
  7. Ha a zöldségek megpuhultak, beleszaggatjuk a levesbe a csipetkét (nekem túl nagyok lettek, de jobb lett volna kicsikkel).
  8. Pár percig még főzzük, aztán készen is van.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9378
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.

Ajánló

Nem tudom, szerintem így tökéletes, de ha valakinek van hozzá ötlete, várom szeretettel.:) Tudom, az igazi zöldséglevesbe tesznek vöröshagymát és petrezselymet is, de nekem most nem volt kedvem se sírni a hagymától, se elmenni a boltba petrezselyemért. Így is nagyon finom lett, nem is írtam bele a receptbe, de ha valaki így főzi meg, írjon, hogy így milyen lett. Biztos nem változtat túl sokat az ízén, de azért mégsem lesz ugyanaz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Négy évszak zöldségleves
Fonott Kalács 77 recept

Azért lett ez a neve, mert négy fő összetevője van, és az év bármelyik szakában főzhetjük, persze ha van fagyasztva zöldségünk, vagy veszünk a boltban. Nagyon finom és laktató lett, és a fűszerek miatt intenzív, de nem túl erős ízvilágot kaptam, most sikerült valami tökéleteset alkotnom. Már régebben is főzögettem zöldséglevest, de valahogy sose lett az igazi, nem éreztem rá a lényegére. Most egyszerű kukoricás borsólevest akartam főzni, aztán jött az isteni sugallat, hogy miért nem tettem bele répát, mikor annyira szeretem? Úgyhogy még gyorsan felaprítottam egyet, és beletettem, így sokkal jobb íze lett. Habarással akartam sűríteni, de rákerestem itt Nosalty-n a borsóleves receptekre, és majdnem mindenki galuskával vagy csipetkével csinálja, gondoltam, megpróbálkozom vele, mert szeretem, csak sosem csináltam még. De megpróbáltam, és finom lett, csak túl nagyok a darabok, na majd legközelebb kisebbre csinálom.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...